4 maal hoogste spaarrente

Hoogste spaarrente 2021 bij deze vier banken maakt sparen aantrekkelijk

Wat_is_de_inkeerregeling_bij_zwart_geld-IntroPlaatje.jpg

Voor het actuele overzicht met de hoogste spaarrente op uw spaargeld bent u hier goed. Hier geven we u een actueel overzicht met 4 maal de hoogste rente per jaar voor een spaarrekening waarvan het geld altijd direct opneembaar is. Dit keer geen top 5 of top 10, maar twee maal een bank met een direct opneembare rekening en twee maal met een spaarrekening met nauwelijks beperkte voorwaarden. Uiteraard kunt u uw geld ook iets langer vastzetten en dan kiest u voor een spaardeposito. Ook hiervoor zijn er vele mogelijkheden bij bijvoorbeeld NibcDirect, LeasePlan bank of AEGON.

NIBC Direct

NIBC Direct is een online spaarbank die een gewonen spaarrekening heeft, maar ook een kwartaalspaarrekening (hogere rente) en spaardeposito's (nog hogere rente). Deze online bank is onderdeel van NIBC, een Nedelandse bank die valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Nationale Nederlanden

De bank die al enige tijd internetsparen aanbiedt is de bank van Nationale Nederlanden. U hebt met deze spaarrekening alle vrijheid om geld te storten of om geld op te nemen wanneer u dat wil en dit tegen een een mooie spaarrente. U regelt dit eenvoudig online en kunt online de ontwikkelingen op uw spaarrekening volgen. U kunt bij NN voor meer manieren van sparen kiezen, zoals voor een spaardeposito, alleen is dan het geld niet direct opneembaar. De spaarrente is wel interessant en dat maakt natuurlijk veel goed. NN heeft ook vele spaardeposito's beschikbaar.

Centraal Beheer Achmea

In de top 4 met hoogste spaarrente is Centraal Beheer staat regelmatig de bekendste nieuwkomer. Enige tijd staat de Leaseplan bank aan kop, af en toe afgewisseld door banken als Centraal Beheer en MoneYou. De renteplus rekening van Centraal Beheer geeft een hoge rente en is aan geen enkele voorwaarde gebonden, zodat u altijd bij uw geld kunt komen. Iedereen kan deze rekening online openen en profiteren van de hoge rente.

SNS Bank sparen

Ook bij de SNS bank kunt u eenvoudig terecht met internet sparen. Sparen op deze spaarrekening levert u een aantrekkelijke rente op (maxi sparen). U hebt hiervoor geen SNS betaalrekening nodig, maar opent deze spaarrekening eenvoudig online met een andere betaalrekening als tegenrekening. Het geld is direct opneembaar en er zijn geen eisen dat u regelmatig geld moet bijstorten. Ook interessant is mogelijk een spaardeposito bij SNS. U moet het geld dan wat langer laten staan om de hoogste rente te krijgen, maar als u dat wilt kunt u wel eerder bij uw geld komen.

LeasePlan Bank

De LeasePlan bank staat met de variabele spaarrente regelmatig aan de top. De variable rente is zoals de naam al aangeeft niet vast en dus is het soms stuivertje wisselen aan de top. De LeasePlan bank geeft ook spaardeposto's uit. Meerdere looptijden zijn mogelijk en in de regel betekent een spaardeposito met een langere looptijd ook een hogere spaarrente.

Lloyds bank

Lloyds bank is van oorsprong Brits maar heeft de bank gevestigd in Duitsland. Hierdoor valt Lloyds bank onder het Duitse depositogarantiestelsel. Dat betekent evenveel garantie als in Nederland, 100.000 euro per persoon. De rente is er relatief hoog en uw rekeningen zijn online eenvoudig bereikbaar.

Collectieve garantieregeling van banken, het depositogarantiestelsel 2021

Op al deze banken is de Collectieve garantieregeling van toepassing, het depositogarantiestelsel. Dat betekent veilig sparen en een garantie van 100.000 euro per persoon per bank of instelling. Hebt u meer geld om te sparen dan spreidt u uw geld over de hierboven genoemde banken, want dan bent u verzekerd van een aantrekkelijke rente.

Top 4 in 2021

De top vier ziet er als volgt uit, stand 18 januari 2021:

1. Lloyds bank 0,30%;

2. Anadolubank 0,08%;

3. LeasePlanbank 0,10%;

4. NIBC Direct 0,15%.

NIBC Direct geeft 0,15% spaarrente op een direct opneembaar spaartegoed en tot 0,70% op een spaardeposito. Interessant is mogelijk ook Knab sparen, onderdeel van Aegon bank. U betaalt hier wel maandelijkse kosten.