Wat is Xanthelasma ofwel gele vlekken op het ooglid
Inleiding
Wat is Xanthelasma
Vaak wordt Xanthelasma omschreven als een storing in de vetstofwisseling of storing in de locale stofwisseling waardoor er een plaatselijke vetopstapeling ontstaat. In eerste instantie wordt het bloed nagekeken op het cholestorol-, glucosegehalte, aandoening galwegen en lever. Laat voor de zekerheid samen met je huisarts meerdere zaken in je bloed controleren.
Hoe kom je eraan
Het is onduidelijk buiten bovengenoemde feiten zoals de storing in de stofwisseling en afwijking in het cholesterol hoe je er aan komt. Veel vrouwen krijgen Xanthelasma vanaf het 40ste jaar, als de overgang nadert of hier midden in zitten. Nu ondergaat je lichaam wel om de 7 jaar een stofwisseling en veel mensen zullen herkennen dat je ineens een allergie kunt krijgen van bepaald voedsel of bepaald voedsel ineens niet meer lekker vindt. Dit kan te maken hebben, maar dat is niet bewezen dus geen feit, met bepaald voedsel wat je niet meer kan verdragen of waar je lichaam anders op reageert. Op zich kan het geen kwaad om te kijken of je wel gevarieerd eten. Gevarieerd eten is absoluut een noodzaak als je ouder wordt want je lichaam verandert natuurlijk ook en je stofwisseling gaat langzamer waardoor het op energie niveau kan afnemen als je teveel hetzelfde eet. Het nemen van voedingssuplementen zoals superfoods of vitaminen als je ouder wordt is geen overbodige luxe.
Wat kun je er aan doen
Samen kun je met de dermatoloog gaan bekijken waar het echt vandaan komt. In veel gevallen is er dan ook niets in het bloed te zien qua cholostrol gehalte waardoor er verder gekeken dient te worden. Een onderzoek op de huid door middel van een biopsie kan uitgevoerd worden door de dermatoloog die dan een stukje huid gaat onderzoeken. Deze huidaandoening kan met verschillende middelen worden weggehaald door de dermatoloog. Nu is de kans dat het na het weghalen wederom terugkomt. Daarom heb ik dit verhaal geschreven zodat je eerst goed naar je lichaam kijkt, onderzoekt en luistert waar het eventueel vandaan kan komen. Volgens bepaalde berichten kan Xanthelasma erger terugkomen dan hoe het was.
Link
Op welke wijze kruiden voor uw gezondheid kan zorgen