Online de voordeligste contactlens en contactlenzen bestellen

Contactlenzen kopen

Indien u niet meer zo goed kan zien met uw ogen, is het prettig dat dit verholpen kan worden met de hedendaagse technologieën. Dit kan door middel van het dragen van een bril of met behulp van een laserbehandeling, maar een andere optie is Contactlenzen. Maar waar vindt u de voordeligste contactlenzen?

Keuze voor contactlenzen

Contactlenzen, het is even wennen. De meeste mensen willen na een proefperiode niet meer zonder. Toch zijn er naast de voordelen ook nadelen.

De voordelen van contactlenzen

Het grote voordeel van contactlenzen ten opzichte van een bril is het feit dat contactlenzen niet zichtbaar zijn waar een bril dat duidelijk wel is. Ook zijn contactlenzen veiliger bij verscheidene handelingen zoals bij het sporten. Verder is het mogelijk om een zonnebril op te doen die niet op sterkte is of die op een bril moet worden bevestigd, en is het zo dat het blikveld van een contactlens groter is omdat er geen vervorming is bij de randen.

De nadelen van contactlenzen

Maar natuurlijk zijn er ook nadelen bij het dragen van contactlenzen. Zo moeten contactlenzen iedere dag opnieuw worden ingebracht en ’s avonds niet worden vergeten want daar gaan je ogen van irriteren. Ook is het mogelijk dat lenzen je ogen gaan irriteren en kunnen dan een bindvliesontsteking veroorzaken. Verder is niet ieder oog geschikt voor een contactlens. Dus ga dit eerst na bij een opticien.

Verschillende soorten contactlenzen

Contactlenzen zijn er voor verschillende oogafwijkingen zoals bijziendheid en verziendheid, maar komen ook in verschillende soorten. Zo zijn er de harde lenzen en de zachte lenzen.

Harde contact lenzen

De harde lenzen worden gemaakt van een perspex en hebben ten opzichte van de zachte lenzen een langere levensduur en ze laten veel zuurstof door, wat ten goede komt van de gezondheid van het oog. Deze lenzen worden echter nauwelijks meer verkocht, omdat de lenzen oncomfortabel zitten.

Zachte contact lenzen

De zachte lens wordt gemaakt van polymeer, een flexibeler materiaal dan perspex indien het vochtig is, en zit veel comfortabeler dan een harde lens. Dit vanwege de structuur van de lens die veel water opneemt en zich op deze manier aan je oog vastzuigt, de lens voelt dus natuurlijker aan. Vanwege het vochtgehalte dat een zacht lens moet hebben worden deze lenzen ’s nachts bewaard in een speciale lenzenvloeistof om te voorkomen dat ze uitdrogen en breken.

Nachtlenzen, gekleurde lenzen en continulenzen

Nog nieuwere lenzen zijn nachtlenzen, gekleurde lenzen en continue lenzen. Nachtlenzen zijn lenzen die je ’s nachts in doet en die je ogen tijdens je slaap corrigeren zodat je de volgende dag de lenzen uit kunt doen en zonder lenzen de straat op kunt. Gekleurde lenzen zijn net als andere zachte lenzen, maar dan met een kleur die in de lens zit die je oog een ander kleur geeft. Deze lenzen worden ook wel gedragen door mensen die in principe geen oogafwijking hebben. Tot slot zijn er nog de meest recent ontwikkelde continulenzen, die worden gemaakt van silicone en hydrogel. De lens kan continu gedragen worden omdat deze zes keer meer zuurstof doorlaat dan andere lenzen. De periode dat deze lenzen worden gedragen is ongeveer een maand.

Contactlenzen online bestellen

Kiest u dan voor contactlenzen, kunt uw contactlenzen of uw kleurlenzen op sterkte bij een opticien in uw eigen dorp of stad aanschaffen. Bijvoorbeeld bij Hans Anders. Maar contactlenzen en kleurlenzen kopen is eenvoudiger op het internet. Het is echter niet mogelijk om uw ogen goed te testen op het internet, dus als u nog niet weet welke afwijking uw ogen precies hebben ga dan wel even langs bij een optiek voor een correcte oogmeting. Voordat u overgaat tot de aanschaf van contactlenzen op het internet in een webwinkel, controleer dan wel eerst of de site erkend is om contactlenzen te verkopen zodat u wel ontvangt waar u voor betaalt. Zoals www.lensotheek.nl.