Tinnitus en hoge bloeddruk

Het verband bloeddruk en tinnitus

Er zijn veel verschillende manieren waarop tinnitus kan worden veroorzaakt, van blootstelling aan harde geluiden tot medicijnen. Wat veel mensen niet weten, is dat je bloeddruk een grote rol kan spelen in de ernst van de tinnitus symptomen. Tinnitus wordt gediagnosticeerd als er een rinkelend, zoemend of statisch geluid in het oor klinkt dat een persoon constant hoort. Het kan worden beïnvloed door stress of iemands emotionele toestand of gezondheid. Gezien de nabijheid van de hersenen en de immense hoeveelheden bloed die in en uit het hoofd en dit gebied stromen, is het geen wonder dat hoge bloeddruk het gehoor kan beïnvloeden. Dit kan gehoorverlies of tinnitus veroorzaken.

Hoge bloeddruk en tinnitus begrijpen

Dus waarom veroorzaakt hoge bloeddruk tinnitus en hoe kan dit worden verholpen of op zijn minst worden verminderd? De eerste stap is om een afspraak te maken met een audicien. Hoewel hoge bloeddruk moet worden gecontroleerd door je huisarts, is een audicien meer uitgerust om tinnitus te diagnosticeren en te behandelen. Medicatie wordt meestal gebruikt om de hoge bloeddruk te verlagen bij de meeste patiënten. Soms kan verandering in dieet en lichaamsbeweging nodig zijn, of een verandering in levensstijl. Soms wordt hoge bloeddruk veroorzaakt door toename van stress, alcoholgebruik of cafeïne-inname en elk van deze kan ook de merkbaarheid van tinnitus verhogen. Jij en je arts moeten erachter zien te komen wat de beste manier van handelen is voor niet alleen je bloeddruk, maar ook je tinnitus als deze wordt veroorzaakt door je hoge bloeddruk.

ANDERE OORZAKEN VAN TINNITUS

Opgemerkt moet worden dat niet alleen hoge bloeddruk tinnitus veroorzaakt. Andere bloedvatenaandoeningen kunnen ook het gevoel van oorsuizen veroorzaken, waaronder atherosclerose, een opeenhoping van cholesterol en andere afzettingen in de loop van de tijd in de bloedvaten. Naarmate we ouder worden, hebben de bloedvaten de neiging om niet rekbaar te zijn en uit te zetten zoals ze zouden moeten, dus samen met deze afzettingen zorgen ze voor een beperkende, maar krachtigere bloedstroom die gemakkelijk in het oor wordt waargenomen. Als er een soort van rinkelen of zoemen of ruis in je oor is dat je niet hoort te voelen of horen, neem dan contact op met je audicien of met je huisarts om het te laten controleren, want het kan je meer vertellen over je lichaam en algemene hart te voldoen, moeten deze slagaders het bloed harder stuwen. Dat harder stuwen verhoogt de bloeddruk.

Je arts raadplegen

Je moet onmiddellijk je arts raadplegen en de voor geschreven medicatie nemen zonder te proberen je problemen op te lossen door middel van huismiddeltjes. Als je hoge bloeddruk de limieten heeft bereikt waar het oorsuizen veroorzaakt, dan heb je de grenzen van het behandelen door huismiddeltjes alleen al overschreden.

Levensstijl aanpassen

Onmiddellijke veranderingen in je levensstijl zijn absoluut een vereiste. Word actiever, als je al actief bent. Als je een zittende levensstijl leidt, begin dan langzaam te trainen zoals aanbevolen door je arts. Het grootste voordeel komt van een combinatie van lichaamsbeweging en verandering in de voeding. Vervang fastfood door fruit en groenten. rood vlees met landbouweiwitten zoals peulvruchten en zaden. Deze veranderingen zullen snel zichtbaar worden in het stoppen van het oorsuizen als gevolg van verlaging van de bloeddruk.

Andere oorzaken van oorsuizen

Oorsuizen kan worden veroorzaakt door vele andere redenen. In feite krijgt iedereen af en toe oorsuizen als gevolg van kleinere redenen zoals hoest en verkoudheid of grotere problemen zoals tumorgroei in de buurt van oren. Wat ook de oorzaak kan zijn, oorsuizen is een alarm dat niet mag worden genegeerd. Of het nu hoge bloeddruk is of om een andere reden, je moet het laten behandelen.

Tot slot Verandering in voeding en medicijnen

Als je je hoge bloeddruk kunt temperen, wat je toch moet doen, dan kun je het oorsuizen doen stoppen. Hoge bloeddruk kan worden behandeld met huismiddeltjes, veranderingen in voeding en medicijnen. Maar als je oorsuizen niet te wijten zijn aan hoge bloeddruk, dan moet je andere ernstige aandoeningen uitsluiten, zoals tumoren, hoofdletsel, problemen met de schildklier enz. Zodra je erachter komt dat je Tinnitus niet te wijten is aan een hoge bloeddruk of een andere ernstige onderliggende aandoening, dan kan je naar huismiddeltjes overschakelen voor tinnitus en leren om dat vervelende geluid in je oren kwijt te raken.