De nieuwste dieettrend: het Dukan dieet

Inleiding

Eiwitrijke diëten zijn momenteel erg populair. Uit onderzoek blijkt dat mensen minder eten als ze via hun voeding (dieet) relatief veel eiwitten (proteïnen) binnen krijgen Als je wilt afvallen lijken deze diëten dan ook goede resultaten te boeken. De nieuwste trend op dieetgebied is het Dukan dieet. De franse voedingsdeskundige Dr Pierre Dukan heeft dit dieet ontwikkelt. Het is inmddels in Amerika razend populair. Ook in Nederland heeft men deze makkelijke manier van afvallen ontdekt en wint het Dukan dieet ook hier snel aan populariteit. Dit dieet is succesvol omdat het in de eerste fase lijdt tot snel gewichtsverlies en dit motiveert je natuurlijk om door te gaan. In de middelste fases bereik je je ideale gewicht, om het vervolgens in de laatste fase te stabiliseren.

Het Dukan dieet bestaat uit 4 fases

Fase 1 Attack (Aanvalfase)

Fase 2 Alternatief (Cruise fase)

Fase 3 Stabilisatie(Stabilisatiefase)

Fase 4 Voortgang.(Volhardingsfase)

Fase 1:

Tijdens deze fase, die 3 tot 10 dagen duurt, mag je alleen dierlijke eiwitten eten en magere zuivelproducten. De producten die je mag eten: vis, schaaldieren, kalfssvlees, kipfilet, ei.

Omdat je in deze fase erg veel proteïnen eet is het belangrijk om 2 tot 3 liter(water) te drinken.

Fase 2

Deze fase duurt net zo lang totdat je je ideale gewicht hebt bereikt. Je eet nu de ene dag groente met dierlijke eiwitten, de andere dag mag je dan alleen dierlijke eiwitten eten. Je mag zoveel groeten eten als je wilt, maar stop met eten als je genoeg hebt. De groenten die je beter niet kunt eten zijn maïs, erwten, bonen linzen en avocado. Ook nu is het natuurlijk weer belangrijk om veel te drinken.

Fase 3

Heb je je ideale gewicht bereikt dan ga je over op de stabilisatiefase. Je mag je voeding nu langzaam aanvullen met koolhydraten. Dus je kunt weer voorzichtig beginnen met 2 volkoren boterhammen per dag, en twee keer per week pasta of rijst. Je volgt deze fase aan de hand van het aantal afgevallen kilo’s. Ben je 1 kilo afgevallen, dan duurt deze fase 20 dagen, bij bv 4 kilo blijf je 80 dagen in deze fase.

Fase 4

De laatste fase. In deze voortgangsfase mag je alles weer eten, je volgt alleen een dag per week fase 1 en eet dan alleen dierlijke eiwitten en magere zuivelproducten.

Tot  slot

Het Dukan dieet biedt dus eigenlijk een ”totaaloplossing”. In iedere fase kun je de tijd nemen om af te vallen zoveel jij zelf wilt. Ook de laatste fase is makkelijk in je levensstijl in te passen en door 1 dag per week terug te gaan naar de eerste fase kun je je gewicht echt op peil houden. Zorg dat je veel drinkt, zo’n 2 tot 3 liter per dag. Ook voldoende bewegen is natuurlijk een must om af te vallen en om op gewicht te blijven. Probeer dagelijks te zorgen voor minimaal 30 minuten beweging.

zie ook: *Afvallen met Afslankkoffie

*Krachttraining en Afvallen

*30 minuten bewegen, 30 slimme beweegtips

*Van Slapen word je Slank

* http://www.gezondafvallenvooriedereen.nl