In 4 weken gezond afvallen - Hoe kan dat

In 4 weken gezond afvallen? Het kan!

Wil je nog snel even de overtollige kilo’s kwijt en je fit en strak voelen? Het kan met deze tips. Je moet alleen bezitten over heel veel discipline en doorzettingsvermogen.

Motivatie & Tips

We beginnen bij de motivatie. Zonder motivatie hou je deze weken niet vol. Stel voor jezelf een doel dat je wilt bereiken. Hou het wel realistisch. Vijftien kilo afvallen in 4 weken gaat je niet lukken. Als je een doel voor ogen houdt, kun je het makkelijker volhouden. Je wilt namelijk per se dat doel bereiken! Verder kun je een ‘beloning’ voor jezelf bedenken. Als je deze 4 weken goed volgehouden hebt, mag je een nieuwe tuinset kopen, naar een musical, een weekendje weg. Iets waar jij blij van wordt, dat moet je als beloning stellen.

1. Vind een maatje om mee te gaan sporten

Samen sporten houd je veel langer vol dan in je eentje. Vrienden kunnen elkaar motiveren om toch nog even door te gaan.

2. Drink 2 liter water per dag

Twee liter water per dag lijkt veel maar als je het gewend bent, weet je niet beter. Water zuivert je lichaam, bevordert je stofwisseling en zorgt dat je afvalstoffen snel worden afgevoerd.

3. Drink geen alcohol

Regelmatig een glas bier of een glaasje wijn drinken gaat niet samen met afvallen. Als je graag wilt afvallen moet je alcohol echt laten staan. Het zou zonde zijn als je veel gesport hebt en eindelijk een beetje bent afgevallen, het door de alcohol laten verpesten.

4. Eet 7 keer per dag

Zeven keer per dag een kleine hoeveelheid eten is veel beter dan 3 keer per dag een grote hoeveelheid. Als tussendoortje neem je dan een stuk fruit of een cracker. Geen stuk taart, een muffin etc. Zoetige dingen moet je zoveel mogelijk vermijden. Tuurlijk mag je op een verjaardag wel een klein stukje taart maar zorg dat je dan de rest van de week gezond eet.

5. Ga zwemmen

Zwemmen is één van de weinige sporten waarbij je al je spieren gebruikt. Daarom is het zo goed voor je lichaam, je wordt eens flink aan het werk gezet. Als je 60 minuten zwemt, verbrandt je gemiddeld 500 calorieën!

6. Sport minimaal een uur per dag

Ga een uur wandelen, fietsen, met de hond lopen, skeeleren, hardlopen of naar de sportschool. Iedere dag een uur sporten is ontzettend goed voor je lichaam. Je krijgt een betere conditie, uithoudingsvermogen en je zal je een stuk fitter voelen. Ondertussen verbrandt je ook nog aardig wat calorieën. Heb je de discipline niet om iedere dag uit jezelf een uur te sporten? Neem dan een abonnement op de sportschool. Ga samen met een vrienden en spreek 2 à 3 keer in de week een vaste tijd af waarop je gaat sporten.

7. Maak je huis goed schoon

Ja schoonmaken. Niet het leukste tijdverdrijf maar je verbrandt er veel calorieën mee en dat is toch uiteindelijk je doel. Met een uurtje schoonmaken verbrandt je toch al snel 350 calorieën. Je kunt gaan stofzuigen, alles afstoffen, strijken, was ophangen, gras maaien etc.

Het is even doorzetten maar als je jezelf aan deze regels houdt, zul je resultaat gaan zien.

Links:

Gezond en sportief afvallen

Door lopen val je af

Zwemmen is goed voor je lichaam

Waarom sporten?