Waarom Komboecha voor een betere gezondheid zorgt

Waar komt komboecha vandaan

Komboecha werd als de oplossing voor onsterfelijkheid gezien in het Chinese keizerrijk 220 jaar voor christus. De thee werd door een Koreaanse dokter Kombu naar Japan gebracht. In heel China, Korea en Japan werd deze thee gebruikt. Komboecha werd later ook in India en Rusland geïntroduceerd. In zuidoost Azie noemt men Komboecha ook wel, de goddelijke thee zwam. Een Duitse legerarts bracht komboecha naar Europa nadat hij hier via de russen mee in aanraking was gekomen. De Russen gebruikten deze theezwam vooral als dorstlesser maar ook omdat ze wisten dat het goed hielp tegen allerlei kwalen. In Nederland heeft komboecha ook wel de naam; theeschimmel of theezwam. Hoe wordt Komboecha gemaakt Om komboecha te kunnen maken heb je het volgende nodig:

  • een kom of kommen van glas of aardewerk.
  • om deze kom/kommen af te dekken een theedoek
  • een elastiek om de theedoek om de bovenkant van de kom/kommen te doen
  • om de thee te maken, een pan of een theepot.
  • om de juiste hoeveelheid suiker af te meten, een maatbeker
  • afsluitbare kannen of flessen om de thee op te slaan
  • een zeef

Als u dit allemaal heeft kunt u aan de slag

U brengt ongeveer 4 liter water aan de kook. Vervolgens doet u er groene thee en zwarte thee bij, van elk 2 eetlepels. Deze thee laat u +/- 4 minuten meekoken. U draait het vuur uit en laat de pan 15 min. staan. Hierna zeeft u de thee en voegt er 400gr. suiker aan toe. Als u de thee met de suiker goed doorgeroerd heeft, laat u het afkoelen tot ongeveer 30 graden. U pakt nu de kom/kommen en giet daar de thee in. Dan neemt u de theezwam ook wel de Komboecha-zwam genoemd{deze is bij diverse reformhuizen maar ook via internet te krijgen}. Deze Komboecha-zwam doet u bij de kommen in en u dekt de kom af. U laat deze kommen ongeveer 14dagen staan en de genezende Komboecha thee is klaar. Het is het beste voor dit proces dat het op een schaduwrijke plaats wordt neergezet.

Hoe het op de gezondheid werkt

Door de gisting in de kom ontstaan er belangrijke verbindingen die zorgen voor ontgifting van de lever. Komboecha kun je vergelijken met andere producten die de gezondheid bevorderen zoals; yoghurt. Als Komboecha op de juiste manier bereid is en je drinkt elke dag 1 glas van deze koude thee, kan hij op het hele lichaam inwerken. Komboecha thee kan helpen bij: Een beter energiepijl, Immuunsysteem, Reuma, Allergie, Astma, Depressie, Huidproblemen en bij de totale geestelijke en lichamelijke conditie van de mens. Zijn er geen van deze klachten aanwezig kun je komboecha preventief gaan gebruiken.

Tot slot

De zuiverende werking op organismen is de belangrijkste eigenschap van deze Komboecha thee. Daardoor werkt deze thee preventief bij veel problemen.

http://komboecha.2link.be@@Komboecha helpt afvalstoffen en gifstoffen via de nieren af te voeren op een natuurlijke wijze. Naast het gebruik van Komboecha is het erg belangrijk om elke dag genoeg water te drinken (minimaal 2 liter) zodat de afvalstoffen nog beter en sneller afgevoerd kunnen worden.