Schoonheidstips voor tiener meisjes

Inleiding

Voor de volwassen vrouw is genoeg informatie, dus nu even voor de tienermeisjes onder ons.

Als eerst make-up is om te accentueren, je accentueert je gezicht en dan vooral waar jij het wil. Ben je onzeker over je neus? Gebruik dan make-up om meer aandacht naar je ogen te brengen. Breng niet teveel aan op je ogen en lippen want te veel is niet mooi. Als je elke dag eyeliner, mascara, blush, foundation en oogschaduw gebruikt dan is dit eigenlijk al veel te veel. Een tiener heeft eigenlijk alleen maar mascara, lippenstift of gloss en eventueel consealer.

Te veel make-up is ten eerste niet goed voor je huid en ten tweede kan het er allemaal onnatuurlijk uitzien.   Als je bezig bent met make-up bedenk dan ‘Hoe minder, hoe beter’. Het is beter om een beetje of eigenlijk helemaal geen foundation op je gezicht te doen. Wanneer je het toch gebruikt bekijk dan eens een foto van jezelf en oordeel. Het is beter om als tiener nog niet aan foundation te beginnen.

Als je het toch wilt gebruiken omdat je verschillende plekken wilt verbergen, gebruik dan een tint die zo dicht mogelijk tegen je eigen huidskleur zit of probeer losse poeder. Wrijf het er niet in, deppen is beter. Als het om acne gaat , ga dan eerst kijken om dat op te lossen. Denk ook eens aan minerale make-up als je acne hebt, veel mensen hebben hier baat bij.

Beauty tips voor tiener meisjes

De eerste keer make-up gebruiken is spannend en de meeste meisjes staan dan ook te popelen om te beginnen.

  1. Begin met de gewoonte om elke dag je goed te wassen, op deze manier zorg je ervoor dat je huid er lang jong uit ziet. Als tiener heb je het voordeel om te leren van de wat ouderen, leer daar van. Iedereen zal tegen je zeggen dat het schoonmaken van je gezicht het allerbelangrijkste is, begin daar dus nu mee, zodat je op latere leeftijd hier geen spijt van hebt.
  2. Was je gezicht met een gezichtsreiniger en niet de zeep die je gebruikt wanneer je onder de douche staat. Een gezichtreiniger is milder en speciaal gemaakt voor het gezicht.
  3. Gebruik een beschermende zonnecrème. Natuurlijk is een bruine kleur mooi en aantrekkelijk, maar de zon brengt schade aan je huid. Op jonge leeftijd is het misschien nog niet te zien, maar wanneer je wat ouder bent kan je huid er stroever uit gaan zien. Denk ook eens aan dagcrème met SPF.
  4. Mocht je huid het nodig hebben dat is het lekker om wekelijks een peeling voor je gezicht te doen, dit verwijdert dode huidcellen. Je kunt natuurlijk ook een masker nemen zodat de poriën in je huid verminderen. Als je last hebt van acne, kijk dan naar een masker zonder olie.
  5. Verzorg je nagels. Hou de onderkant van je nagels schoon (geen zwarte randjes) en knip ze regelmatig kort. Door het knippen worden je nagels sterker en mooier.
  6. Eet goed. Dit  hoort ook bij de beauty tips. Maak op jonge leeftijd als de gewoonte om goed en gezond te eten, net als de rest heb je daar op latere leeftijd alleen maar voordeel van. Eet tomaten en eieren om je te beschermen van de zon. Vette vis (niet gefrituurde) en avocado is goed voor je hart en huid. Ui bevat een bestandsdeel die helpt bij de verbetering van de kwaliteit van je huid. Zoals je al vaker gehoord hebt, drink veel water, eet verse groenten en fruit.

Huidtypen

Voordat je kunt beslissen wat de beste manier is om je huid schoon te maken, is het goed eerst te kijken naar wat voor huidtype je hebt. Er zijn verschillende soorten, een normale,  vette, droge of gecombineerde huid. Elk huidtype moet op een andere manier behandeld worden, een vette huid kan het beste behandeld worden zonder olie, een droge huid moet je goed hydrateren.Als je niet weet wat je huidtype is, dan kan je dit navragen bijvoorbeeld bij de schoonheidspecialiste of bij de drogist.