Make-up trends zomer 2011

Make-up trends zomer 2011

Blush, felle kleuren en bijgewerkte wenkbrauwen komen weer helemaal terug in de mode. Het is de stijl uit de jaren 70.

De trends

Het gezicht

Net als bij de kapseltrends zie je bij de make-up ook duidelijk de ‘warrige uitstraling’ aanwezig. De make-up moet niet te netjes aangebracht zijn. Het moet lijken alsof je er geen moeite voor hebt gedaan, maar dat het toch netjes zit. Geen strakke lijnen, juist losjes uit de hand. De blush in crème vorm is weer in. De glans is een beetje uit van vorige zomer. De foundation moet transparant zijn. Geen dikke lagen opsmeren, dan lijkt het al gauw nep. Bronzing powder zorgt voor een warme, zomerse teint.

De ogen

Het accent ligt deze zomer op de ogen. De wenkbrauwen moeten netjes geëpileerd en bijgewerkt zijn. Er mogen glitters gebruikt worden voor de oogschaduw en felle oogschaduw is ook mode. Denk aan kleuren als: pastel, rood, groen, paars, fuchsia en azuurblauw.

De lippen

Rode lippenstift blijft de trend. Nieuw zijn matte en onopvallende lippen. Gloss wordt niet meer zoveel op de lippen gebruikt, juist wel op de ogen als ‘oogschaduw’. Lippotlood hoef je niet meer te gebruiken deze zomer. Strakke lijnen zijn uit, zo vaag mogelijk is beter.

Nagellak

De trend voor nagellak wordt een babyblauwe kleur. Ook zijn de andere felle kleuren die hierboven al werden genoemd mode: pastel, groen, donkerbruin en roze. Relatief nieuw is de crackle-lak. Bij bekende mensen werd het al wel gezien, nagellak met een motiefje erop. Er zijn verschillende varianten, maar blauw en roze komen het meeste voor.

Make-up tips

Als je concealer gebruikt, breng het dan voor de foundation aan. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je vlekken in je gezicht ziet. Dezelfde kleur concealer en foundation vinden is namelijk erg moeilijk. Gebruik geen dikke laag foundation, dit ziet er heel onnatuurlijk uit. Het moet zo natural mogelijk deze zomer. Als je glitters op je oogleden wilt aanbrengen, zorg er dan voor dat je niet teveel op doet. Glitters vallen op en je wilt niet dat je hele gezicht onder de glitters komt te zitten. Een klein beetje aanbrengen is al genoeg. Voordat je de glitters aanbrengt, kun je eerst oogschaduwbasis aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de glitters of andere oogschaduw goed blijven zitten.

Niet alleen make-up maar ook je wenkbrauwen moeten bij je gezicht passen. Bepaal een goede vorm en epileer altijd van onderaf, nooit aan de bovenkant. Als je aan de bovenkant epileert, heb je een grote kans dat er ‘gaten’ in je wenkbrauwen komen. Het duurt erg lang voordat dit weer weggaat. Het makkelijkste is om naar een schoonheidsspecialiste te gaan zodat zij een goede vorm kan kiezen. Later kun je het dan zelf bijwerken.

Conclusie

Glitters, blush, felle kleuren, rode lippenstift, babyblauwe nagellak en niet te strakke lijnen in je make-up. Dat zijn de trends van 2011. Het zijn opvallende trends, maar het moet wel natuurlijk overkomen. Zorg dat de make-up losjes aangebracht is, zodat je geen strakke lijnen krijgt.