Platte strakke buik door de Hoelahoep

Platte strakke buik door de Hoelahoep

Iedereen kent het nog wel, de hoelahoep. Vroeger speelde je ermee met vriendinnetjes op het schoolplein en nu is het in Amerika een regelrechte rage. Ook in Nederland zijn er al sportscholen die het hoelahoepen hebben opgenomen in hun fitnessprogramma. Misschien heb je er zelf ook nog wel een op zolder staan, haal je hoelahoep dan zo snel mogelijk te voorschijn en ga hoepelen om een mooie strakke buik te krijgen.

Oorsprong

De hoelahoep kent zijn oorsprong in Polynesiër en Hawaï daar werd de “Hula” gedanst. Het succes met de hoepel komt echter uit Australië. Daar zag de Amerikaan Richard Knerr kinderen met bamboehoepels sporten. Knerr introduceerde de plastic hoepel. Deze hoepel werd in korte tijd een wereldwijd succes.

Thuistraining

Hoeplahoepen is een geweldige thuistraining. Het enige wat je nodig hebt is een hoepel en je kunt beginnen. Door het hoepelen breng je je hele lichaam in beweging. Je spieren worden sterker, je taille steviger en smaller en je bloedcirculatie verbeterd. Door 10 minuten te hoelahoepen verlies je maar liefst 100 calorieën!

Hoe gaat de Hoelahoep

Je neemt de hoepel en gaat er in staan. Plaats dan de hoepel op de hoogte van je taille. Geef de hoepel een zwaai zodat hij in beweging komt rondom je middel. Nu is het de kunst om de hoepel op dezelfde hoogte rondom je middel te laten draaien. Dit doe je dan door te draaien en cirkelvormige bewegingen te maken met je heupen. Door het juiste ritme te vinden kun je je hoelahoep laten draaien, als je te snel gaat dan lukt het niet, maar draai je te langzaam dan valt de hoepel. Heb je het hoepelen goed onder de knie en wil je naar een tijdje de oefening moeilijker maken probeer dan eens meerdere hoepels tegelijk hoog te houden.

Waar te koop

Je kunt de hoelahoep bijna overal kopen. Loop eens binnen bij een speelgoedzaak, die verkopen ze vaak in leuke verschillende kleuren. Wil je het professioneler aanpakken dan zijn er tegenwoordig ook speciale hoepels te koop met noppen aan de binnenkant van de hoepel, hier door krijgen je buik, rug en heupen meteen een massage. Ook zijn er hoepels in de handel waar aan de binnenkant magneten verwerkt zijn, dit schijnt de bloedsomloop en de stofwisseling te bevorderen.

Extra Tips

  • Als je net begint met hoelahoepen draag dan een wat langer en dikker T-shirt om in het begin je huid te beschermen.
  • Zorg als je aan het hoelahoepen bent dat je je knieën licht gebogen houd dit is belangrijk om je gewrichten te ontlasten. Plaats je voeten iets uit elkaar zodat je goed en stevig staat.
  • Geef niet meteen op. Hoelahoepen is een kwestie van behendigheid. Je moet even de slag te pakken hebben en dan gaat het vanzelf. Met een beetje oefening en geduld heb je het zo onder de knie.

Tenslotte

Hoelahoepen is leuk, praktisch toepasbaar, goedkoop en daarnaast is het een prima work-out. Door iedere dag 10 minuten te hoepelen krijg je een mooie strakke platte buik en verbrand je ook nog eens 100 calorieën.

Wil je meer weten over gezond afvallen? Kijk dan eens op http://gezondafvallenvooriedereen.nl