Tips voor het kopen en aanbrengen van make up

Inleiding

Make-up! Er zijn zoveel soorten make-up te koop in de winkels dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel vind je een aantal tips voor het kiezen van de make-up producten die bij je passen en een aantal tips voor het aanbrengen van de make-up.

Stappenplan voordat je met make-up begint

Voordat je make-up op je gezicht kunt aanbrengen zul je er eerst voor moeten zorgen dat de huid van je gezicht goed gereinigd is. Vervolgens kun je een goede dagcrème aanbrengen. Zorg wel dat deze dagcrème een vochtregulerende crème is. Nadat deze crème is ingewerkt kun je beginnen met het aanbrengen van de make-up. Make-up is omvangrijk, denk maar aan foundation, oogschaduw, lipstick, rouge, poeder, eyeliner, mascara etc.

Het kopen van een foundation

Als je voor het eerst een foundation wilt kopen zul je merken dat dit niet eenvoudig is, vandaar dat er in dit artikel apart aandacht aan wordt besteed. Foundation is te koop in de vorm van een vloeibare crème, gewone crème, stick, spray, mousse of een tanner. De meeste soorten foundation zie je op je gezicht zitten, terwijl dit niet de bedoeling is. De bedoeling van een goede foundation is namelijk dat de huid één kleur krijgt en dus oneffenheden laat verdwijnen. Door een goede foundation komt de make-up die daarna wordt aangebracht beter tot zijn recht. Je moet goed bedenken wat je wilt. Wil je oneffenheden wegwerken, wil je een foundation die erg goed dekt maar die je wel ziet, dan kun je het beste een crème, mousse of stick gebruiken. Wil je een foundation kopen die een beetje dekt maar zodanig dat je huid er wel natuurlijk uitziet dan is het verstandig om een vloeibare crème of tanner te nemen. Vervolgens moet je kijken welke kleur foundation je nodig hebt. De stelregel bij het kopen van een foundation is dat het de tint van je huid of een tint lichter moet zijn.

Tips

Hieronder volgen nog een aantal tips over make-up producten.

Tip 1

Een opvallende lipstick is leuk en aanlokkelijk om te gebruiken, maar gebruik dit niet in combinatie met een zware of felle make-up. Je bent tenslotte geen clown.

Tip 2

Als je een foundation wilt kopen is het verstandig om een foundation op waterbasis te nemen. Het voordeel van een foundation op waterbasis boven een foundation op oliebasis is dat een foundation op waterbasis niet alleen beter op je gezicht blijft zitten, maar bovendien ook een mooiere uitstraling heeft. Het ziet er meer natuurlijk uit.

Tip 3

Bij het aanbrengen van een foundation begin je altijd bovenaan je gezicht. Je werkt van boven naar beneden.

Tip 4

Gebruik eens een concealer voor de huid onder de ogen. In een concealer zit namelijk geen poeder en is daarom beter voor de huid onder je ogen. Poeder accentueert namelijk lijntjes en wallen onder je ogen en dat is juist niet de bedoeling.

Tip 5

Bedenk dat je met een poeder geen oneffenheden in je gezicht wegwerkt.

Tip 6

Wil je een poeder gebruiken neem dan een poeder met dezelfde kleur als je huid. Is de poeder te donker dan krijg je allemaal vlekken op je huid en dat is juist niet de bedoeling.

Tip 7

Bedenk bij het aanbrengen van make-up dat indien er iets gecorrigeerd moet worden, je dit donker moet maken. Wil je iets accentueren dan moet je het licht maken. Het is nu eenmaal zo dat donker wegvalt en licht komt naar voren.

Tip 8

Als je een liplijn wilt maken doe dit dan niet in een te donkere kleur.

Tip 9

Gebruik je een eyeliner, neem dan een lichte kleur als je ogen hebt die diep liggen.

Links

Wil je meer lezen over het reinigen van je huid of het verzorgen van je huid kijk dan naar de artikelen Tips voor het reinigen van je huid en Tips voor het verzorgen van je huid