Wat is nichedating

Nichedating

Online dating sites waren tot voor kort een verzameling van alleenstaanden uit alle lagen van de bevolking. De zoekmachines van de site zochten dan een geschikte partner op basis van gemeenschappelijke kenmerken zoals hobby's, leeftijd of beroep. Het nieuwe daten gebeurt alsmaar selectiever. De nieuwste datingsites beperken zich tot één bepaalde doelgroep. Men noemt dit een niche. Zo wil men een eerste selectie maken op voorhand zodat alleenstaanden nog sneller bij de juiste partner terecht komen.

Online dating

Online dating sites zijn aan een ware opmars bezig op het internet. Vele mensen hebben te weinig tijd om na hun werk nog op zoek te gaan naar een geschikte partner. Daarom biedt internet een snelle en makkelijke oplossing. Op een online datingsites kan je in één klik de juiste informatie bekomen zoals uiterlijk, interesse's, job, leeftijd,... Bij het niche daten kom je op een bepaalde website terecht waar je enkel nog in één doelgroep kan zoeken. Het voordeel is dat je weet met welk soort mensen je zal daten. Het nadeel is dat je jezelf een beetje beperkt in je keuzes.

Soorten niches

We zetten even een aantal specifieke niche dating sites op een rij. Er zijn serieuze sites die echt hulp bieden aan sommige doelgroepen. Maar er bestaan er ook tientallen die iets ludieker zijn en waar de niche eigenlijk geen echte basis is om aan een relatie te beginnen.

Daten voor maagden

Mensen die bewust maagd willen blijven tot ze getrouwd zijn vinden hier gelijkgestemde zielen. De vraag is natuurlijk of iedereen die ingeschreven nog wel maagd is. Uiteraard is controle daar op zeer moeilijk.

Daten voor mooie mensen

Op deze website werden enkel mooie mensen toegelaten. Schoonheid is natuurlijk objectief en wie beslist wie er mooi is of niet. De webmaster schrapte zo enkele leden omdat men vond dat ze te dik waren. Volgens de website gebeurt de selectie op vraag van de leden zelf.

Daten voor lelijke mensen

Dit is de tegenhanger en reactie op de vorige datingsite. De oprichter vond het erg dat de helft van zijn land uit lelijke mensen bestond en besloot dat er ook voor hun een forum moest bestaan waar ze een partner konden vinden. Ondanks de negatieve bijklank werd de site een succes.

Daten voor 50 plussers

Alleenstaanden uit deze leeftijdscategorie ontdekken nu in grote getallen de mogelijkheden van het internet. Ze vormen dus een groeiend cliënteel voor datingsites. Voor weduwen en weduwnaars of gescheiden koppels is het op latere leeftijd niet zo makkelijk om een nieuwe partner te vinden. Online dating zet hen op het juiste spoor.

Daten voor hoger opgeleiden

Mensen met universitaire studies zoeken vaak een levenspartner met dezelfde achtergrond of interesses. Bovendien hebben ze vaak een drukke job die hen weinig tijd geeft om in hun vrije tijd op zoek te gaan naar een partner. Deze site kan de zoektocht wat sneller doen verlopen.

Funny Niche

Er zijn natuurlijk ook enkele sites die nog veel verder gaan dan leeftijd, beroep of seksuele voorkeur. We zetten enkele niches op een rijtje:

  • star trek fans
  • vegetariërs
  • baby boomers
  • golfliefhebbers
  • miljonairs
  • paardenliefhebbers
  • ...

Links

Dating voor hoger opgeleiden

Dating 50+

Dating voor mooie mensen

Dating voor alleenstaande ouders