Wat is Speeddating

Inleiding

Het doel van speeddating is in korte tijd een nieuwe partner leren kennen. Het wordt ook wel fastdaten of sneldaten genoemd. Er bestaan verschillende vormen van speeddating. Zo heb je bv speeddaten in het donker, speeddaten voor het goede doel, speeddaten voor senioren, voor homo's en lesbiennes,...Het is een ideale manier om partners te leren kennen wanneer je het veel te druk hebt om op een normale manier te daten, wat meer tijd in beslag neemt.

Hoe neem je deel?

Om deel te kunnen nemen aan een speeddate sessie moet je je eerst aanmelden bij de organisator van het evenement. Op de middag/avond zelf krijg je meestal eerst nog een welkomstdrankje en kan je alvast een praatje maken met andere mensen. Vervolgens krijg je een kaart waarop je na elke ronde bij het speeddaten kan invullen of de persoon met wie je net gesproken hebt je aanspreekt of niet en je krijgt ook een badge opgespeld met een nummer erop. Een ronde duurt slecht een aantal minuten.

Verloop

Wanneer het speeddaten van start gaat de persoon met nr. 1 dus aan tafel 1 zitten, nr. 2 aan tafel twee, etc... Na een korte tijd gaat een bel of zoemer en de mannen moeten dan 1 plaats doorschuiven. De vrouwen blijven op hun plaats zitten. Af en toe wordt er een pauze ingelast als het speeddaten de hele avond duurt. Na het speeddaten lever je je kaart met je aantekeningen in. De organisator van het evenement zorgt ervoor dat je later de resultaten van het speeddaten zal ontvangen. Welke matchen er zijn gemaakt dus. Het verdere verloop van het daten ligt dan in je eigen handen en dat van je match.

Tips

  • Bereid jezelf voor en verzin een aantal vragen die je gaat stellen op voorhand. Interesses en hobby's zijn goede thema's om vragen over te stellen.
  • Glimlach en hou oogcontact. Maar ga niet staren. Probeer ontspannen te zijn.
  • Verzorg je kledij. Speeddaten draait om de eerste indruk en er verzorgd uitzien is dus heel belangrijk. Draag geen T-shirts met komische teksten op, geen overdosis juwelen,etc...Draag dus kleren waarin je jezelf goed voelt, maar die ook netjes zijn.
  • Vertel geen leugens en wees ook bereid om te luisteren naar de andere. Zorg dat de andere zich op zijn/haar gemak voelt.
  • Heb geen onrealistische verwachtingen. Wees niet teleurgesteld als je op de eerste keer dat je gaat speeddaten de partner van je dromen niet tegen het lijf loopt.