MoleHill Empire

Inleiding

MoleHill Empire is een gratis online game, in het spel ben je een kabouter en krijg je een tuin. Het is de bedoeling die tuin te onderhouden en en plantjes in te laten groeien. Wanneer je voor het eerst op molehill empire bent moet je natuurlijk een account aanmaken, dit is heel gemakkelijk en je kan al snel beginnen met het planten van groenten/bloemen en het verwijderen van onkruid!

Het begin

In het begin wanneer je een nieuw tuintje start, staat dit vol onkruid op een paar plekjes na. Je krijgt in je voorraadkast aan het begin van het spel drie sla kroppen en drie wortels. Deze kun je in de grond stoppen waar geen onkruid is en water geven door op de gieter te klikken en dan op het plantje. Het is niet noodzakelijk water te geven maar wanneer je dit wel doet zijn je plantjes eerder volgroeit waardoor je ze kan oogsten. Zonder water zijn je wortels en slakroppen binnen drie minuten klaar. Wanneer deze plantjes groot zijn geworden kan je ze oogsten. Wanneer je ze hebt geoogst, zal je in je voorraadkast zes wortels zien en zes slakroppen. Dit komt doordat je per keer dat je een wortel/slakrop plant je twee terug krijgt. Deze kan je weer opnieuw allemaal in de grond stoppen water geven en wachten en weer oogsten. Uitendelijk zal je tuintje vol zitten en kan je de overige producten die je over hebt verkopen voor gB (Dit is het betaalmiddel in het spel).

Hoe kan ik mijn producten verkopen?

je kan je producten verkopen aan de poppetjes die onder in het beeld komen. Deze komen om het kwartier om iets aan ze te verkopen moet je hebben wat zij willen. Dit kan je doen door op ze te klikken. Wanneer je op ze hebt geklikt, komt er een soort boodschappenlijstje in beeld. Als je deze producten hebt, klik je op 'Ja'. Op het lijstje kan je ook zien hoeveel gB je ervoor krijgt. Wanneer je het niet met dit bedrag eens bent, klik je op 'nee'. De klant zal weglopen en dan is het wachten op een nieuwe. Wanneer je het wel met het bedrag eens bent maar je hebt de producten er nog niet voor klik je op 'later'. De klant zal blijven staan en wanneer jij de producten hebt, kan je het verkopen.

Je kan je producten ook verkopen op de markt. Om op de markt te komen, moet je op het fietsje klikken rechts onderin het beeld. Hierdoor zal je in het dorpje 'tuinzicht' komen. Hier zal je allemaal pijltjes zien maar je moet het pijltje zoeken met 'marktplaats' zoeken. Wanneer je dit hebt gevonden, klik je erop en komt er een overzicht met de laatst geplaatste producten, dan klik je op 'producten overzicht'. Je komt uit op een overzicht met alle producten je zoekt het product dat je wilt verkopen bijvoorbeeld wortels, je klikt op wortels en zal weer een overzicht krijgen van wortels die mensen op de markt hebben geplaatst je kijkt wat een redelijke prijs is en klikt dan weer op jouw marktkraam. Je sleept het product dat je wilt verkopen naar het kratje en dan moet je invullen hoeveel je er wilt verkopen en hoeveel gB je er per stuk voor wilt ontvangen. Dan ga je akkoord en je product staat te koop! je moet nu alleen nog wachten tot mensen het kopen.

Wat kan ik met gB

gB is het betaalmiddel in het spel. Je kunt dus naar tuinzicht gaan en op de markt nieuwe producten kopen voor in je tuintje. Je kunt ook naar de winkel gaan en leuke spulletjes voor in je tuin kopen zoals een vijver etc. Wat je ook kan doen met je geld is bijvoorbeeld het onkruid verwijderen. Wanneer je dit doet, komt er meer plek vrij in je tuintje en kun je meer plantjes tegelijk kweken waardoor je dus meer inkomsten haalt!

Verschillende ranken/levels

Je kan met molehill empire ook verschillende ranken/levels halen. Deze kan je halen door plantjes te kweken en te oogsten. Hier krijg je namelijk experience points voor. Als je genoeg hebt, ga je een level omhoog en kan je weer nieuwe plantjes kweken en hogere inkomsten krijgen. Hieronder een overzicht met alle ranken/levels die je kan halen.

1 Salade draaier 0 Je beginlevel. Je hebt de mogelijkheid om wortels te kweken.
2 Bonenplukker 300 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om komkommers en radijzen te kweken/kopen. Daarnaast krijg je een adresboek om je contacten te bewaren.
3 Tomaten Teler 1.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Aardbeien en Tomaten te kweken/kopen. Gebruik je notitieboekje om persoonlijke notities te onthouden.
4 Uienplukker 5.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Spinazie en Ui te kweken/kopen.
5 Oogsthulp 15.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Bloemkool en Goudsbloem te kweken/kopen.
6 Pieperrooier 40.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Aardappels en Knoflook te kweken/kopen.
7 Onkruidverkoper 100.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Broccoli en Paprika te kweken/kopen
8 Moljager 200.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Zonnebloem en Asperge te kweken/kopen.
9 Perceelhouder 350.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Aubergine en Courgette te kweken/kopen.
10 Bosbes Baron 550.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Bosbes en Framboos te kweken/kopen.
11 Vogelverschrikker 800.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Zwarte Bes en Rode Bes te kweken/kopen.
12 Rozenplukker 1.500.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Mirabelle en Roos te kweken/kopen.
13 Groenten Goeroe 2.500.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Appel en Pompoen te kweken/kopen.
14 Kersenpit spuger 4.500.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Peer en Kersen te kweken/kopen.
15 Bloemenfee 7.500.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Pruim te kweken/kopen.
16 Notenkraker 15.000.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Walnoot te kweken/kopen.
17 Lily Lobbyist 22.000.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Lelie te kweken/kopen.
18 Orchideeën Kweker 30.000.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Orchidee en Korenbloem te kweken/kopen.
19 Krokus Pocus 40.000.000 Van nu af aan ben je in de mogelijkheid om Krokus en Olijven te kweken/kopen.
20 Weed Whacker 55.000.000
21 Photosynthesis Flogger 70.000.000
22 Molehill Emperor 99.999.999

Gilde

Het is ook mogelijk om je bij een gilde aan te sluiten. In een gilde kan je gezellig met de anderen babbelen of handelen. Wanneer je in een gilde zit, is het ook de bedoeling om palmen te doneren. Deze kan je kopen of op een zeker level zelf kweken. Je doneert deze palmen aan het wereldwonder dat daardoor steeds groter wordt. De rest van de gilde doneert ook palmen. Het is de bedoeling om het wereldwonder helemaal 100% te krijgen. Wanneer dit gebeurt, zal er een grote verrassing komen.

Competitie

Elke maand is er ook nog een competitie. Meestal moet je bij deze competitie zoveel mogelijk van een bepaald soort product doneren aan de tuiniersvereniging. Degene die het meeste heeft gedoneerd, krijgt een prijs.

Mijn mening

Ik wou altijd al mijn eigen tuintje hebben om groenten te verbouwen. Het leek mij echt helemaal te gek! En toen ik over molehill empire las, meldde ik me meteen aan en begon mijn eigen groenten te verbouwen. Het is echt heel leuk om te doen, je ziet je zelf stapje voor stapje rijker worden en je tuin groter worden. Het neemt niet al te veel tijd in beslag en je kunt 'tuinieren' wanneer je maar wilt. Het groeien van de groenten duurt ook niet zolang, en als je van handelen houdt, is dit echt een spel voor jou!