Tips om je Wifi bereik te verbeteren

Tips om je WiFi bereik te verbeteren

De laatste jaren is de technologie met sprongen vooruit gegaan, was het een paar jaar geleden nog zo dat een internetverbinding altijd via een kabel verliep is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld dat alle verbindingen draadloos zijn. Het draadloze internetsignaal is ook wel beter bekend als een wifi signaal. Hoe sterker dit signaal, hoe vlugger de verbinding. Hierdoor is het fijn om te weten hoe je je bereik kunt versterken waardoor je optimaal gebruik kunt maken van je eigen internetverbinding.

Thuis

 • Plaats meubels vooral tegen de buitenmuren het huis. Hierdoor wordt het signaal binnenshuis niet verstoord door deze objecten.
 • Zorg voor zo min mogelijk spiegels, het metalen laagje in vrijwel alle spiegels reflecteren het wifi signaal waardoor het wifi signaal in huis ernstig verstoord kan worden.

Verder is de plaatsing van je router natuurlijk van belang. Een router zorgt voor het Wifi signaal waardoor het logisch is dat deze zo min mogelijk obstakels moet hebben. De volgende tips hebben betrekking tot de plaatsing van een router in een huis.

 • In het midden van het huis. Dit zorgt dat iedere hoek van het huis optimaal bereikt wordt.
 • Zo ver mogelijk van de vloer af. Hoe hoger de router staat, hoe waarschijnlijker het is dat de router ook boven een goed bereik zal hebben.
 • Het liefst uit de buurt van magnetrons en draadloze telefoons. Deze apparaten werken met hetzelfde 2,4 ghz signaal waardoor het signaal door deze apparaten verstoord kan worden.
 • Zorg dat de antennes van de router ver van de andere bekabeling vandaan zijn. Deze kabels kunnen het signaal ook verstoren.

Op reis

Natuurlijk is het ook heel gebruikelijk dat je op openbare plekken kunt internetten. Op deze plekken kun je het bereik van je laptop ook maximaliseren.

 • Zet de adapterinstellingen op maximaal bereik
 • Zet je adapter pas aan als je hem gaat gebruiken. Hierdoor heb je meteen de meest actuele en sterke verbindingen waardoor je niet lang hoeft te zoeken.
 • Het signaal bij openbare hotspots is waarschijnlijk het grootst bij een plek waar zo min mogelijk andere obstakels zijn. Denk hierbij aan muren, planten, auto's etc.

Andere mogelijkheden

Er zijn ook nog andere mogelijkheden om het wifi signaal te maximaliseren. Echter zijn deze moeilijker te verwezelijken, prijzig of zijn ze vaak in strijd met de eventuele garantie die nog op je computer zit. Onderstaand een kleine opsomming van deze zaken:

 • De behuizing van je computer kan een probleem zijn, probeer je computer daarom zo veel mogelijk te draaien waardoor je signaal zo min mogelijk obstakels heeft om bij je router te komen.
 • Een externe antenne voor je laptop. Deze antenne's zorgen voor een veel groter bereik, maar zijn prijzig.
 • Ook de router zelf kan het probleem zijn. Doordat de techniek de laatste jaren met sprongen vooruit is gegaan is het vervangen van een router niet meer zo duur en is het signaal vele malen sterker geworden. Echter zou ik deze tip pas aanraden wanneer de bovenstaande tips niet geholpen hebben.