Wat zijn de Nintendo Selects

Inleiding

De Nintendo Selects zijn zeer populaire Wii-spellen, die speciaal geselecteerd zijn om goedkoper op de markt te brengen. De nieuwprijs van een standaard Nintendo Wii-spel ligt rond de € 50,-. De Nintendo Selects spellen worden uitgebracht voor ongeveer € 25,-. Hierdoor kunnen nog veel meer mensen genieten van deze afwisselende, uitdagende en zeer verslavende Wii-spellen.

 • Super Mario Galaxy
 • Wii Sports
 • Mario Strikers Charged Football
 • The Legend of Zelda – Twilight Princess
 • WarioWare – Smooth Moves
 • Animal Crossing – Let’s go to the City

Nintendo Selects

Super Mario Galaxy

De grootste held van de Nintendo spelcomputers, Mario, kwam op de Wii met een geheel nieuw avontuur. Het is Mario’s eerste titel die zich in de ruimte afspeelt en die daardoor een bijzondere driedimensionale spelervaring biedt. De levels zijn echt prachtig vormgegeven en variëren van gemakkelijk tot zeer uitdagend. In eerste instantie is het spel bedoeld voor één speler, maar een tweede speler kan wel helpen om sterren te verzamelen. Super Mario Galaxy zit boordevol actie, vernieuwing en originaliteit. Een must voor elke Wii-eigenaar.

Wii Sports

Wii Sports is waarschijnlijk een van de meest bekende titels op de Wii. Iedereen heeft wel eens een bowlingbal tegen de virtuele pinnen aan gerold of een balletje geslagen op de digitale golfbaan. Wii Sports is een verzameling van een vijftal bekende sporten waarmee je jezelf heerlijk uit kan leven met je Wii-remote. Deze spellen zijn veelal met één tot vier spelers te spelen.

 • Tennis
 • Golf
 • Bowlen
 • Boksen
 • Honkbal

Mario Strikers Charged Football

Voetbal in de stijl van Mario. Alle bekende figuren zijn van de partij voor een ongekend potje voetbal. Mario, Luigi, Bowser, Princess Peach, Wario, Yoshi en vele anderen willen allemaal maar één ding. Zo vaak mogelijk de bal in het doel van de tegenstander. En hierbij is niets te gek. Van speciale moves tot aan schilden en bananen op het veld. Mario Strikers is met één speler tot vier spelers te spelen, zodat je vrienden ook uit kan dagen.

The Legend of Zelda – Twilight Princess

Twilight Princess is de eerste titel van Zelda op de Wii. Het verhaal zit erg goed in elkaar en de duistere sfeer van het spel draagt hier zeer positief aan bij. Op het moment dat een groot kwaad het land binnen dringt, gaat Link weer op pad om tegenstand te bieden. In de ‘normale’ wereld speelt Link als zichzelf, zoals je gewend bent van de vorige Zelda-spellen, met een groot arsenaal aan wapens. Wat nieuw is speelt zich af in de Twilight. Daar veranderd Link steevast in een wolf en moet hij samen met Midna de Twilight weer terugdringen. Neem het op tegen indrukwekkende eindbazen en verlies jezelf in de vele puzzels. Twilight Princess is een waardig vervolg in de Legend of Zelda serie.

WarioWare – Smooth Moves

WarioWare zit boordevol knettergekke microgames. Dit zijn spelletjes die slechts een paar seconden duren, dus er wordt hier een groot beroep gedaan op je reactievermogen. Dankzij de vormgeving van de spelletjes en de veelkleurigheid van Smooth Moves zal het spel je erg aanspreken en je regelmatig op de lachspieren werken. Dit spel is met één speler leuk om te spelen, maar vanaf vier spelers wordt het erg hilarisch!

Animal Crossing – Let’s go to the City

Animal Crossing is een wonderlijk simulatiespel, waarbij je woont in een klein, landelijk dorpje. Nieuw op de Wii is dat het nu ook mogelijk gemaakt is om met de bus naar de stad te gaan, zoals de titel al doet vermoeden. Het spel gaat er eigenlijk om dat je veel verzameld en kleine opdrachten uitvoert. Ook is het een kleurrijke omgeving waar je gewoon lekker kunt spelen of contact kunt maken met je omgeving. De gedachte achter het spel is dat je hier elke dag even kunt vertoeven, weg van de hectiek van de dag en even tot rust komen in Animal Crossing!

Conclusie

De Nintendo Selects zijn stuk voor stuk prachtige spellen in hun eigen genre en met recht uitgekozen om opnieuw uitgebracht te worden. Deze spellen voor de Wii staan garant voor uren speelplezier en zijn erg leuk om met vrienden of familie te spelen.