De serie Prison Break

De serie Prison Break

Lincoln Burrows is ter dood veroordeeld na schuldig te zijn bevonden voor de moord op de broer van de vice-president van de Verenigde Staten. Hij beweert echter onschuldig te zijn en zijn broer Michael Scofield is de enige die hem gelooft. Als Michael erachter komt dat zijn moeder geen levensverzekering had waar hij zogenaamd zijn studie van heeft betaalt, maar dat Lincoln zijn studie heeft betaald, wil hij zijn broer per se helpen. De reden dat Lincoln in de gevangenis zit is omdat hij geld nodig had om zijn schuld af te betalen. Scofield is ingenieur en hij laat de blauwdrukken van Fox River, de gevangenis waar Lincoln zit, op zijn lichaam tatoeëren. Hij moet alleen nog in de gevangenis zien te komen. Michael overvalt een bank en lost een aantal schoten. Hierdoor komt hij ook in Fox River terecht. Na een tijdje komen de twee broers erachter dat er een grote samenzwering schuilgaat achter de moord op Terence Steadman, de broer van de vice-president. Hun vroegere vriendin en advocate Veronica Donovan probeert uit te zoeken wie dan wel Terrence heeft vermoord. Ontsnappen is bijna onmogelijk uit de zwaarbeveiligde gevangenis Fox River maar ze gaan het proberen..

Seizoen 2

Het is Michael en Lincoln gelukt om te ontsnappen met nog 6 andere gevangenen. De Fox River Eight, zoals ze door de media worden genoemd, zijn de meest gezochte mannen van Amerika. Ze zijn op zoek naar miljoenen dollars die een mede gevangen ooit een keer begraven heeft. Om die te vinden moeten ze het land doorkruisen om in Utah te komen, daar ligt namelijk het geld verborgen. Dit gaat echter niet gemakkelijk met de lokale politie, bewakers uit Fox River en de FBI achter je aan. Ze kunnen niemand vertrouwen, zelfs de gewone burgers niet. Als iemand de Fox River Eight herkent, krijgt diegene een beloning van minimaal 100.000 dollar. Gaan ze dit overleven..?

Seizoen 3

Het was hun bijna gelukt… Michael en Lincoln hadden het zelfs gehaald tot Panama maar daar werd Michael toch nog opgepakt. Hij wordt beschuldigd voor de moord op Mr. Kim, iemand die je in seizoen 2 al tegengekomen bent. Michael wordt in een levensgevaarlijke gevangenis geplaatst in Panama, genaamd Sona. Er zijn geen bewakers aanwezig in Sona dus Michael zal moeten vechten voor zijn leven. Nu is het tijd voor Lincoln om zijn broer uit de gevangenis te halen. Hij zet alles op alles om dat voor elkaar te krijgen. Hij doet het niet alleen voor Michael, zijn zoon L.J. wordt vastgehouden door The Company: de mensen die achter de moord op Terrence Steadman zitten. Zal Lincoln zijn broer kunnen redden, zoals Michael ook bij hem deed?

Seizoen 4

Michael en L.J. zijn weer veilig. Nu zijn ze op de vlucht voor een meedogenloze sluipmoordenaar. The Company zit nog steeds achter ze aan. Michael en Lincoln zijn vastbesloten om The Company te ontmaskeren. Daarvoor moeten ze eerst weten wat het geheim achter het mysterieuze apparaat ‘Scylla’ is. Zullen Michael, Lincoln en L.J. overleven en ooit niet meer hoeven te vluchten?