De studentenkamerplant

De studenten kamerplant

Wat wordt er bedoeld met de kamerplant voor studenten. Dat is eigenlijk heel simpel. Over het algemeen is een student al blij als hij/ zij het voor elkaar krijgt om te studeren en ook nog eens te zorgen voor eten. Ook nog eens een keer op je planten letten dat die verzorgt moeten worden, dat valt niet altijd mee. Een enkele keer als de student er aan denkt krijgt de plant water. De plant moet echter niet zeuren als dit af en toe langer dan 2 weken duurt. Een studentenplant staat over het algemeen op een wat donkerdere plek. Wanneer er namelijk al zonlicht in de studenten kamer binnen komt, dan is die bedoeld voor de student om daar zelf voor te gaan zitten. Ook kan het zijn dat de kamer een dusdanige rommelige indruk geeft, dat de student regelmatig de gordijnen maar dicht houdt. De student is zelf namelijk toch niet heel veel thuis.

Een studenten kamerplant krijgt dus heel wat te verduren. De kamerplant moet ook nog tegen een gebrek aan voeding kunnen. Dit moet in ieder geval kunnen totdat moeder 1 keer per jaar zich ermee bemoeit en er wat pokon bij gooit.

Natuurlijke omstandigheden

Studenten kamerplant van het jaar

In de natuur zijn plaatsen waar soortgelijke omstandigheden zich voordoen. Droge plaatsen waar toch wat groeit. Zelfs als het om een schaduwrijke omgeving gaat. Nu moet je even weten welke soorten daar dan vandaan komen en de studenten kamerplant is er.

De vrouwentong

Van al deze kamerplanten voor studenten is er een die eruit springt. Deze kamerplant is dan ook studenten kamerplant van het jaar geworden. Het gaat om de vrouwentong. ( Sanseviera) Deze kamerplant is door geen enkele ander plant te evenaren wat eenvoud betreft. De eenvoud geld zowel voor het uiterlijk van de plant, als voor de manier van verzorgen. Het leuke van de Vrouwentong is ook nog, dat deze een extra luchtzuiverende werking heeft en behoort tot de luchtzuiverende planten. Het lijkt me dat dit bij sommige studenten soms ook geen overbodige luxe is. De vrouwentong is in verschillende soorten te krijgen. Dus studenten maak het jezelf gemakkelijk en maak gewoon variatie in deze ideale studenten kamerplant. Dit is de grootste kans op succesvol groen op je kamer.

Parapluplant

De parapluplant moet juist heel veel water. Nu lijkt dit niet geschikt voor de student, maar in dit geval is het dat wel. De parapluplant is namelijk een soort riet en kan dus met de voeten in een bak water staan. Wanneer de plant dus in een bak staat waar goed veel water in kan, dan hoeft de plant niet erg vaak bij gevuld te worden. Wanneer de plant toch dreigt dood te gaan, dan is het eenvoudig om een takje die nog niet dood is weer te stekken. De stek wordt afgeknipt en op de kop weer in het water gezet. Het voordeel van de parapluplant is dat de plant de luchtvochtigheid meer verhoogd dan de cactus of de vrouwentong.

De cactus

Wanneer je als student nog ruimte in je zonnige vensterbank hebt, dan is de cactus uiteraard een prima studenten oplossing. De luchtzuiverende werking van de cactus is erg beperkt.

Er zijn nog meer planten die niet heel moeilijk zijn, maar ze vergen al snel iets vaker water als de bovenstaande planten. Ben jij een student die al iets meer oplet. Lees dan over de Makkelijke kamerplanten .

Er zijn uiteraard ook studenten die dit lezen aan heel andere planten denken als ze denken aan een studenten plant. Tegen die studenten moet ik dan toch in ieder geval zeggen, dat de Wiet planten, zoals wellicht bekend niet alleen illegaal zijn, maar ook echt heel veel zorg nodig hebben.

Lees je dit nu als ouder en denk je mijn zoon of dochter zorgt eigenlijk wel heel goed voor de kamerplanten ? Ga dan eens na wat voor kamerplanten ze eigenlijk hebben staan. De Wiet planten zijn namelijk erg mooi om te zien en kunnen goed voor kamerplanten doorgaan. Toch zorgt de gemiddelde student niet goed voor de planten, dus gebeurt dit wel. Toch maar even checken.

lees ook Gezonde lucht in huis door kamerplanten