Makkelijke kamerplanten

Weinig tijd ? Neem makkelijke kamerplanten.

Tegenwoordig is het vaak nodig dat er samen gewerkt wordt. De tijd voor het huishouden wordt dan wat minder. Ook de tijd die planten aan zorg nodig hebben is vaak niet optimaal. Toch zijn planten belangrijk in huis. Kamerplanten geven een stukje natuurlijk uiterlijk binnen. Een stukje rust in huis. Kamerplanten hebben een decoratieve waarde en ze zuiveren de lucht. Het zuiveren van de lucht blijkt vaak onderschat, maar is van groot belang voor een gezonde leefomgeving. Zoeken dus naar de makkelijke kamerplanten.

Een toppunt van eenvoud is de vrouwentong.

Van ouderwets naar nieuwerwets met dezelfde planten

Een lange tijd waren veel van deze geschikte makkelijke kamerplanten als oud bollig beschouwd. Inmiddels zien we ze juist om bovenstaande redenen in de moderne huishoudens terugkeren. Wel is het zo dat er een wat modernere pot omheen komt, waardoor ze ineens weer heel decoratief zijn geworden en het oud bollige er totaal weer af is.

Dracaena

De dracaena is een plant die weinig aandacht vergt

De Dracaena is een plant die heel weinig aandacht nodig heeft. Halfschaduw standplaats, geen volle zon en een maal per week water geven. Wat valt er nog meer over te zeggen. Simpel toch ?

De Sanseviera ( vrouwentong)

De vrouwentong is een van de eenvoudigste planten wat de verzorging betreft. Zo eenvoudig zelfs dat het dit jaar de studentenplant van het jaar geworden is. De plant kan namelijk best een tijd vergeten worden. Wil je optimale groei, dan is 1 maal per week water geven voldoende. Een standplaats in de halfschaduw is prima, maar ook hoeken die nog net iets donkerdere zijn zijn een optie voor deze plant. In de juiste pot geplant is de Vrouwentong een decoratieve plant. Vrouwentongen zijn er in verschillende soorten.

De Ficus is in heel veel verschillende soorten te verkrijgen.

Ficus

Van de Ficus zijn er veel verschillende soorten. De soorten lopen wat uiterlijk betreft ook erg uiteen. Van vrij grootbladig tot heel fijnbladig zoals de Ficus benjamina. De hiernaast afgebeelde ficus is wel een van de meest bekende soorten. Alle ficus soorten kunnen in de halfschaduw staan. Een maal per week water is vaak voldoende. Tenzij de ficus boven de verwarming staat. Dan is vaker water geven noodzakelijk. De Ficus is van nature een boom en kan dus erg groot worden. Dit duurt echter enkele jaren, dus de Ficus zal je niet zo heel snel boven het hoofd groeien. De Ficus is hierdoor uitermate geschikt om te kweken als een Bonsai boom voor binnen te kweken.

Wil je graag dat je planten niet alleen eenvoudig te verzorgen zijn, maar ook de lucht zuiveren. Lees dan ook het artikel: Gezonde lucht in huis door kamerplanten

Juist omdat de verzorging van deze planten zo eenvoudig is ga ik niet bij allemaal de verzorging bespreken. Voor de onderstaande soorten geldt allemaal halfshaduw en 1 maal per week water.

  • Alocasia polly ( skeletplant)
  • Peperomia caperata Shumi Red
  • Chlorophytum comosum ( graslelie)
  • Maranta tricolor

Nu willen mensen ook altijd graag weten hoeveel deze planten zouden kosten. Hier een prijsindicatie van geven is helaas heel moeilijk. De prijs van planten varieert namelijk erg. De prijs hangt af van de grootte van de plant en hoe mooi de plant is. Ook doet de ene bloemist meer aan de decoratie waarde van de plant dan de andere. Ook dat heeft invloed op de prijs.

Hier beschreven zijn alleen de Makkelijke bladplanten. In het artikel Makkelijke bloeiende kamerplanten kun komen verschillende bloeiende kamerplanten die eenvoudig te verzorgen zijn aan de orde.

Lees ook