Makkelijke bloeiende kamerplanten

Makkelijke kamerplanten

Er wordt tegenwoordig op veel vlakken steeds meer van iedereen gevraagd. Hierdoor hebben veel mensen steeds minder tijd. Toch willen we met z'n allen wel graag ons huis gezellig hebben. Zeker in de winter maanden halen we graag een stukje natuur naar binnen. Dit kan het eenvoudigste door kamerplanten in je huis neer te zetten. Wanneer je weinig tijd hebt om de planten te verzorgen, dan is het erg handig dat de plant weinig eisen stelt aan de verzorging. Niet alleen wanneer je weinig tijd hebt is het handig dat planten weinig verzorging nodig hebben. Het is ook erg handig als je niet al teveel verstand hebt van het verzorgen van planten. In beide gevallen is het aan te raden om te zoeken naar de 'Makkelijke kamerplanten'. In het artikel Makkelijke kamerplanten worden een aantal eenvoudig te verzorgen bladplanten besproken. In dit artikel zullen we ingaan op de makkelijk te verzorgen bloeiende kamerplanten.

Makkelijke bloeiende kamerplanten

Wanneer je niet alleen bladplanten wilt kom je bij de bloeiende kamerplanten uit. Nu is het zo dat wanneer een plant bloeit, de bloemen altijd meer zorg nodig hebben.Bloeiende planten verdampen veel meer vocht, dan de groene bladplanten doen. Neem bijvoorbeeld een plantje als de Cyclaam. Deze heeft elke dag water nodig. Bij een centrale verwarming soms wel 2 maal per dag. Hier zitten de meeste mensen tegenwoordig niet meer op te wachten.

Zoals bij alles zijn er uitzonderingen op de regel, dus ook op deze regel. Hoewel ook de genoemde planten tijdens de bloei meer water nodig hebben, is dit niet overdreven veel. Over het algemeen hebben we het dan niet over planten die een zeer uitbundige bloei krijgen. Toch geven de bloemen die erin komen wel wat kleur in je huis.

Soorten van eenvoudig te verzorgen bloeiende kamerplanten

Van de hierboven genoemde soorten geld de eenvoud voor de gehele families. Hierdoor is alleen al met deze soorten een verscheidenheid in huis te halen.

Kenmerken van de makkelijke bloeiende plant

Wil je nog andere soorten en weten of deze niet al te lastig zijn in huis dan kan dat. Er zijn dan wat kenmerken waar je op kunt letten. Wanneer een plant uitbundig bloeit, dan heeft de plant meer water nodig en dus meer verzorging. Verder verdampt een plant water via en zo groot mogelijk oppervlak. Dus hoe groter de bloemen of blad, hoe meer water nodig. Wanneer het blad en de bloem wat vettig voelt, dan is de plant goed in staat om zelf water vast te houden. Deze planten kunnen dan weer langer zonder water. Als je op deze kenmerken let, dan kom je op de makkelijke planten uit.

Lees ook: Gezonde lucht in huis door kamerplanten