Wat is electrosmog

Inleiding

Ik kwam de naam tegen tijdens het surfen op het internet, electrosmog.

Nooit eerder van gehoord, vandaar dat ik besloot om een artikel over electrosmog te schrijven. op die manier ontdek ik zelf wat electrosmog is en kan ik die kennis direct delen.

Wat is electrosmog

Electrosmog is een modewoord voor de vervuiling die optreedt door invloeden van elektromagnetische velden. In die velden kunnen zowel laagfrequente als hoogfrequente frequenties voorkomen. Onder elektrosmog verstaat men alle bijwerkingen die ontstaan, wanneer elektriciteit geproduceerd, getransporteerd of gebruikt wordt, wanneer er spanning is, een elektrische stroom vloeit of een zender elektromagnetische golven afgeeft.

Als we in EMF (Elektromagnetische velden) verblijven worden er continue trillingen op ons lichaam afgevuurd en als de velden te sterk zijn of als we er te lang in zitten dan kan dat behoorlijke gevolgen hebben. De elektromagnetische straling / electrosmog is te vinden in de, gsm, umts, wifi, bluetooth, Hoogspanningsmasten enz.

Elektrosmog kan worden onderverdeeld in 4 bereiken, nl:

1. Elektrische wisselvelden laagfrequent

2. Magnetische wisselvelden laagfrequent

3. Statische-elektrische gelijkstroom velden

4. Hoogfrequente elektromagnetische golven


Wordt je ziek van electrosmog

Onder invloed van Straling/ electrosmog kan men ziek worden. Helaas wordt dat niet officieel erkend en het enige antwoord dat velen krijgen op hun gezondheidsklachten is dat het tussen de oren zit en wordt men met kalmeringstabletten en een verwijsbriefje voor de psychiater naar huis gestuurd. De gezondheidsklachten verschillen per persoon en omvatten een breed beeld van symptomen en ziekten. Een opsomming van mogelijke klachten bij electrosmog:

  1. Aardstraling: Energieproblemen, depressiviteit, gevoelszaken, bedplassen, concentratieproblemen, overgevoeligheid, spieren die niet willen, vitaminen en mineralen tekorten, pijnlijke botten en gewrichten, stijve spieren, angsten, extreme slapeloosheid.
  1. Elektromagnetische straling: Droge en/of geïrriteerde ogen, oorsuizingen, chronische (neus) verkoudheid, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, stijve nek, concentratieproblemen, gespannenheid, geïrriteerdheid, korte termijn geheugen, hyperactiviteit, nierproblemen en huidproblemen.

Niet iedereen is elektrosensibel (ES), gevoelig voor electrosmog. Maar elektrosensibele mensen hebben wel wat gemeen. Dit zijn vaak mensen die een moeilijke operatie hebben ondergaan, verkeerde medicijnen gebruiken of amalgaam tandvullingen hebben. En natuurlijk iedereen onder de invloed van konstante hoogfrequente straling.

Is de gevoeligheid voor electrosmog blijvend

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt is het zo dat men de gevoeligheid voor elektrosmog behoorlijk kan verminderen, en dat die vermindering ook blijvend kan zijn.

Voorwaarde is wel, dat men buiten de electrosmog velden moet gaan leven, die als storingsbronnen gelden. Dit geldt voor zowel de laagfrequente als voor de hoogfrequente bronnen. De reacties op hoogfrequente velden zullen sneller afnemen dan op de laagfrequente.

Veel mensen geven, dat wanneer zij op vakantie gaan in een electrosmog omgeving, zij binnen enkele dagen veel minder symptomen ervaren. Doch eenmaal thuisgekomen, hebben zij die symptomen vrijwel binnen een dag weer terug.

Onderzoek naar electrosmog

Sommige deskundigen denken dat electrosmog een van de grootste ziektemakers van deze eeuw zullen blijken te zijn. Anderen denken dat het wel mee zal vallen. Feit is dat onderzoeken meestal betrekking hebben op één apparaat, en niet alles wat we tegenwoordig in huis of op kantoor hebben. Helaas zijn er nog nauwelijks ervaringscijfers bekend, de 21e eeuw is net begonnen en de run op draadloos werken, bedienen en communiceren, neemt alleen maar toe. Feit is ook dat veel mensen klachten hebben waar nog geen goede verklaring voor gegeven kan worden. Klachten als hoofdpijnen, hartritmestoornissen, onrustig slapen, oververmoeidheid, oorsuizingen, stress en duizeligheid. Het zou inmiddels om meer dan 100.000 Nederlanders gaan.

Concluderend na dit artikel over electrosmog zou je kunnen zeggen dat er reden is tot grote voorzichtigheid met al die electrische apparaten die we tegenwoordig in huis halen. maar bewijzen rondom electrosmog zijn er nog niet of nauwelijks.