Je Bedrijf Online Promoten

Promoot je bedrijf op internet

Als je je bedrijf nog niet online promoot, is het de hoogste tijd om daar nu mee te beginnen. Hoewel er een paar uitzonderingen zijn kan bijna elke business profiteren van online marketing (het promoten van je bedrijf op internet).

Voordelen van het promoten van je bedrijf op internet

Ten eerste, het promoten van je bedrijf is heel goed betaalbaar. Je kan de kosten heel goed en overzichtelijk bijhouden. Tevens is aanpassen van het budget van een online reclamecampagne een fluitje van een cent, vooral bij Google AdWords. Andere voordelen van het promoten van je bedrijf op internet zijn: de mogelijkheid om een groot doelgericht publiek te bereiken, de mogelijkheid om potentiële klanten te bereiken van over de hele wereld en de kans om de marketing zodanig aan te passen dat je je richt op een bepaald marktsegment (een deel van een grotere markt, nichemarkt).

Online markting is betaalbaar

De betaalbaarheid van Internet Marketing is één van de vele redenen waarom vele ondernemers het internet op gaan om te adverteren. Online adverteren is ongelooflijk goed betaalbaar, vooral wanneer je nagaat hoeveel potentiële klanten een ondernemer kan bereiken met een goede online marketing campagne.

Paar vormen van online marketing

  • Google AdWords: Adverteren op Google tegen een prijs per website bezoeker.
  • Affiliate marketing: Laat anderen jouw business promoten in ruil voor een commissie per sale/per lead. (tip!)
  • Zoekmachine Optimalisatie: Optimaliseer je website om een hogere positie te behalen op de resulatenpagina's van Google en val hierdoor beter op.

Dit is slechts een handgreep uit de vele manieren waarop je een bedrijf online kan promoten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De meeste methoden van online adverteren zijn heel betaalbaar en een paar methoden brengen zelfs geen "directe kosten" met zich mee. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je business te promoten door te participeren in markt- gerelateerde fora en links naar je website te plaatsen zodra die gelegenheid zich voordoet.

In dit geval zijn de kosten van het maken en beheren van een website gering in vergelijk met het aantal potentiële klanten die je zou kunnen bereiken door online marketing. Daarnaast zijn de kosten die met het plaatsen van links gemoeid zijn slechts éénmalig. Je zou de kosten van een internetverbinding ook als een deel van de totale 'online marketing kosten' kunnen zien, maar hoogstwaarschijnlijk heb je ook toegang nodig tot internet voor andere zaken dan webpromotie, dus het is het meer dan waard.

Ik adviseer je om vandaag nog aan de slag te gaan met het promoten van je bedrijf op internet. Of je nou een zzp'er bent, eigenaar van een eenmanszaak/webwinkel bent of je misschien wel een gigantisch groot bedrijf runt, je moet hoe dan ook vandaag beginnen met het vinden van nieuwe klanten op internet als je de omzet van je business wilt laten groeien.

Direct beginnen met het promoten van je bedrijf

Als je direct van start wilt gaan met het opzetten van reclames en advertenties voor je bedrijf met als doel meer klanten trekken, dan moet je zeker even een kijkje op de website van deze LinkedIn Expert. Hier vertelt hij wat je precies moet doen om je website online goed vindbaar te maken met behulp van social networks als LinkedIn, Twitter, FaceBook en Hyves.

Wie echt heel serieus aan de slag wil gaan met het promoten van zijn/haar business op internet kijkt ook even naar het Ebook Online Ondernemen. Dit boek, geschreven door Tom Lassing, een heel succesvolle Nederlandse Internet Ondernemer, bevat tips over het promoten van uw bedrijf op internet, alsmede hoe u uw onderneming op internet succesvol kunt maken.

Wie nieuw is op het gebied van internet marketing heeft immers een duidelijke handleiding nodig met stap-voor-stap instructies en tips!

Genoeg informatie waarmee u vandaag nog mee aan de slag kunt gaan. Veel succes met het promoten van uw bedrijf op internet!