Reclame maken voor webwinkel

Gratis reclame maken op internet voor je eigen webwinkel

Als je net een webwinkel hebt geopend vraag je jezelf misschien af hoe je het best reclame kan maken voor je nieuwe webwinkel. Reclame maken voor je webwinkel betekent immers meer bezoekers naar je webshop en waarschijnlijk ook snel meer nieuwe klanten.

Het goede nieuws is dat er veel - en dan bedoel ik echt veel - manieren zijn om online reclame te maken voor je webwinkel. Iedereen kan meteen starten met het promoten van zijn webwinkel en een paar marketing methoden vereisen geen reclamebudget. In dit artikel deel ik alleen de gratis methoden met je.

Het slechte nieuws is dat je "traffic" (bezoekers) niet zomaar even krijgt. Om nieuwe bezoekers te krijgen moet je keihard werken online. Het duurt dan ook een tijdje voordat je merkt dat je meer bezoekers naar je webshop krijgt.

In dit artikel wil ik graag een aantal gratis methoden met je doornemen. Manieren die je meteen kan gebruiken om gratis nieuwe reclame te maken voor je webwinkel.

Manieren om gratis reclame te maken voor je webwinkel

Zoals gezegd zijn er vele manieren om een webwinkel te promoten. Nu ga ik graag een aantal uitleggen. Maak aantekeningen en help anderen. Plaats de link naar dit artikel ook op een forum of blog, zodat anderen er ook wat van kunnen opsteken. Ze zullen je dankbaar zijn.

Ik begin met bloggen - een 100% gratis methode om reclame voor je webwinkel te maken.

Bloggen

Bloggen of Blogging is het schrijven van korte berichtjes over datgene wat jij meemaakt in je leven. Blogs schrijven doe je online. Het voordeel van het starten van een blog is dat het vooral erg makkelijk is om een blog te openen. Het schrijven van berichtjes neemt weinig tijd in beslag en de nieuwe berichtjes worden snel opgenomen in de zoekresultaten van Google. Wel is het de bedoeling dat je dagelijks een nieuw berichtje schrijft over iets dat met je bezigheid te maken heeft - in dit geval je webwinkel. (Nieuwste producten, aanbiedingen, assortiment, eigenschappen etc).

De bedoeling is dat je reclame gaat maken voor je webwinkel via een blog. Je start een gratis blog, plaatst dagelijks korte artikelen over de producten die je in je webwinkel verkoopt en de bezoekersaantallen zullen rap toenemen. Zie het als een online krant met het laatste nieuws over jouw webwinkel. Het starten van een blog is dus 100% gratis. Je kan meteen beginnen met het promoten van je internetwinkel.

Video marketing

Video marketing is ook een volledig kosteloze manier om je webwinkel in de schijnwerpers te zetten. Hiervoor maak je een account aan op Youtube en maak je een stuk of 3 goede video's met informatie over je product. De video moet informatief en aantrekkelijk zijn, wil je opvallen op YouTube.

Als je bijvoorbeeld kleding verkoopt in je webwinkel, is het een goed idee om een video te maken met informatie over je assortiment, de staat van de kleding, prijzen, hoe te bestellen/betalen enz. Mensen bekijken jouw video en klikken via een link door naar je webwinkel. Zo, weer een potentiële klant! Maak vandaag nog reclame voor je webshop d.m.v. video marketing. Hoe maak je een YouTube video?

Artikelen schrijven

Artikelen schrijven. Dit is één van de beste methoden om relclame voor je webwinkel te maken. Wat je in principe doet is artikelen schrijven op artikelen-sites als Leerwiki en in je artikel informeren over de producten die jij aanbied. Klik hier aan de rechterkant op de banner om je meteen gratis aan te melden. Info voor in je artikel: Wat verkoop je? Wat zijn de eigenschappen van de producten? In een artikel kan je allerlei soorten informatie kwijt.

Gewoon wat vertellen over je webwinkel en klaar. Het artikel moet leerzaam en informatief zijn en je artikel moet hier op Leerwiki bestaan uit minimaal 500 tekens. Plaats dus geen "rommel" op Leerwiki! Het moet echt een goed artikel zijn waar men iets van kan leren. Een puur verkoopverhaal mag dus ook niet.

Meld je gratis aan en begin meteen met schrijven. Uiteraard mag je in je artikel een link opnemen naar je webwinkel, zodat de lezers direct naar je shop kunnen surfen voor meer informatie. Handig toch?

Reclame maken voor je webwinkel via advertentie sites

Adverteren op advertentie sites. Tot mijn grote verbazing zie ik hier heel weinig mensen gebruik van maken. Dergelijke sites zijn juist bedoelt om spulletjes te kopen en verkopen. Als jij een webwinkel hebt met een aantal mooie producten, waarom niet even een kleine advertentie schrijven over je producten met een gratis link naar je winkel?

Je kan op sites als tweedehands.net gratis advertenties plaatsen. Marktplaats is de meest bekende verkoopsite van Nederland en België. Marktplaats vraagt in sommige rubrieken wel een (kleine) vergoeding voor een advertentie dus hou daar rekening mee. Op tweedehands.net is het in iedere rubriek gratis adverteren.

Tot zover. 4 goede manieren om gratis reclame te maken voor je webwinkel. Je kan meteen beginnen. Zorg dat je gevonden wordt!

Voor vragen omtrent de promotie van een webwinkel ga je naar een forum toe of naar een vragensite.

Links

Hieronder links die van pas kunnen komen: