Hoe komen studenten rond

Hoe komen studenten maandelijks rond?

Ik zal je eerlijk vertellen dat ik geen idee heb hoe de meeste studenten maandelijks rondkomen, maar dat het lastig is om rond te komen, daar bestaat geen twijfel over. Zeker nu het kabinet heeft besloten om de studiefinanciering (die je van de IB-groep krijgt) niet te verhogen in 2011 en 2012.

Opties rondkomen voor students

Natuurlijk krijgen ze studiefinanciering (stufi) als ze studeren, maar als het een beetje tegenzit en binnen 10 jaar geen diploma halen moeten ze het geleende geld weer terugbetalen.  Hebben de meeste studenten dan gewoon rijke ouders of zo of verdienen ze zelf bakken met geld naast hun studie?

Bijbaan?

Ik ga ervan uit dat de meeste studenten een goede bijbaan hebben. Ze zouden op zaterdag en zondag kunnen werken bij callcenters, winkels, achter de kassa, bij de slager, bij een hotel, afijn, noem maar op. Maar met een bijbaan alleen, red je het toch niet. Je zal een paar honderd euro per maand verdienen en misschien nog één extra dag in de week werken, maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat je daarvan je huur en collegegeld van kan betalen.

Rijke ouders?

Zouden de meeste studenten dan gewoon rijke vaders en moeders hebben die elke maand wel eventjes wat honderdjes overmaken? Ouders met een goede baan die niet moeilijk doen en gewoon elke maand 500 euro aan hun zoon of dochter geven om te studeren. Zou het zo makkelijk gaan .. nee toch?

Lenen?

Zou de student geld lenen bij vrienden en vriendinnen, ouders of banken? Misschien sluiten ze wel zo'n minilening af waarbij je binnen 10 minuten geld op je rekening kan verwachten. Je moet dan wel binnen 21 dagen de lening weer terugbetalen, anders krijg je te maken met het BKR. Lijkt me ook niet ideaal. Bovendien moet je oppassen voor de hoge rentes.

Online business?

Waar je ook wat centen mee kan bijverdienen is een online dienst zoals webhosting of websites maken of photoshoppen. Misschien zijn er een hoop studenten die online wat geld bijverdienen i.p.v. buitenhuis te gaan werken. Je kan bijvoorbeeld een ebook schrijven over een onderwerp waar jij verstand van hebt en verkopen aan mensen die op zoek zijn naar die informatie.

Hoe kan je bijverdienen met een Online Business?

Wat lijkt mij het beste?

De beste optie om het rondkomen voor studenten zo makkelijk mogelijk te maken is doordeweeks of 's avonds 2 avonden werken en daarnaast ook nog eens 2 dagen in het weekend. Misschien in de supermarkt in een café of bar of andere horecagelegenheid. In de horeca zoeken ze altijd wel nieuwe mensen. Let wel goed op dat je niet boven de bijverdien-grens uitkomt, want anders verlies je het recht op de basisbeurs en dat wil je niet. Verder zou je kunnen overwegen om artikelen te schrijven op Leerwiki (als extra bijverdienste).

Rondkomen door artikelen te schrijven op Leerwiki?

Het is algemeen bekend dat veel mensen het internet opgaan om wat geld te verdienen. Zo kan iedereen zijn kennis delen met andere mensen en er nog betaald voor worden ook. Leerwiki is zo'n site die de mogelijkheid biedt om geld te verdienen met het schrijven van artikelen.

Je schrijft een artikel op Leerwiki of welk onderwerp dan ook (iets over je studie misschien?) en er worden inkomsten gegeneerd door de advertenties van Google die in je artikelen worden geplaatst. Bezoekers komen vanzelf naar je artikel toe via zoekmachines als Google en er worden advertenties vertoond. Die advertenties leveren geld op. Zo kan je extra bijverdienen naast je parttime baan en studie. Wil je meer te weten komen over bijverdienen als student op Leerwiki, klik dan hier en begin gelijk met verdienen!