De beste studieboeken voor opleiding of studie makkelijk en snel online bestellen

Elk jaar moeten mijn kinderen nieuwe schoolboeken kopen. Schoolboeken zijn meestal niet goedkoop. Mijn vier kinderen hebben gaan allemaal naar een andere school. De jongste twee kinderen hebben schoolboeken nodig van het ROC en de Mavo. De oudste twee zijn leerling op de Havo en het VWO.

Om kosten voor schoolboeken te besparen hebben wij uitgezocht waar wij de goedkoopste schoolboeken kunnen kopen. En ook hoe wij kosten kunnen besparen op studieboeken. De resultaten van deze zoektocht staan hieronder vermeld.

Tweedehands Studieboeken

Soms is het mogelijk om tweedehands schoolboeken te kopen, maar de meeste 2de hands schoolboeken zijn verouderd.

Tweedehands schoolboeken kopen

Wij zijn met onze zoektocht gestart bij De slegte. Daar hebben ze veel tweedehands studieboeken. In de filialen in AMsterdam en Utrecht waar wij waren, waren de juiste studieboek niet voor handen. Bij De Slegte kunnen de medewerkers uit andere filialen boeken en schoolboeken bestellen. Uiteindelijk konden wij slechts enkele studieboeken bij De Slegte kopen.

tweedehands schoolboeken verkopen

Om kosten van schoolboeken te besparen kan je natuurlijk goedkoop inkopen. Dat is stap in 1. Daarnaast hebben Wij met onze kinderen afgesproken dat ze zuinig moeten zijn op hun studieboeken. Ze mogen bijvoorbeeld geen aantekeningen in de boeken maken. Ook niet met potlood. Met name de studieboeken die nieuw zijn gekocht moeten netjes worden gebruikt. Die studie boeken zijn na een jaar nog niet verouderd.

Deze studie boeken kunnen het volgende jaar dan tweedehands worden verkocht voor ongeveer de helft van de nieuwwaarde.

Opleidingen na de ROC, Havo en VWO

Volgend jaar zijn onze kinderen klaar met ROC, Havo en VWO. Dan willen ze allemaal doorstuderen. Wij moedigen dat ook aan. Een goede opleiding of afgeronde cursus biedt immers goede perspectieven op de arbeidsmarkt. De kosten van studiegeld en schoolboeken zullen echter wel stijgen. Wij hebben onderzocht hoe hoog die kosten gaan uitvallen.

Schoolboeken voor de opleidingen MBO

Ons jongste kind denkt erover om volgend jaar Pedagogiek te gaan studeren. Als keuze staat De studieboeken Pedogiek en de studieboeken Verpleegkunde zijn gelukkig niet zo duur. Als laatste optie denkt de jingste aan een opleiding tot leraard. Daarvoor wil ze zich dan inschrijven aan de Pabo. Aangezien er een groot leraren tekort is is, zijn er weinig studieboeken van de gebruikt te koop.

Schoolboeken voor de opleidingen HBO

De studieboeken van HBO opleidingen, zoals de opleidingen aan Saxion hogescholen, Inholland hogeschool en hogeschool Rotterdam zijn ruwweg 30 procent duurder dan de studieboeken die de kinderen nu op het ROC en de HAVo hebben. Vriendinnen van onze jongste dochter wil graag Toerisme studeren aan hogeschool TIO. Die studieboeken zijn zeer duur en gelukkig wil onze dochter niet studeren aan hogeschool TIO.

Schoolboeken voor de opleidingen aan de Universiteiten

De boeken voor de opleidingen na het VWO zijn nog duurder. De studieboeken voor de opleidingen Bouwkunde, Geneeskunde en Rechten kosten ongeveer 50 procent meer dan de huidge studieboeken van het VWO. Wij vinden dat als ouders niet zo'n probleem. Wij denken dat deze studieboeken vele jaren mee kunnen en waarschijnlijk in de boekenkast blijven staan als belangrijk naslag werk...

Uittrekselboeken

Bij de kosten van dez studieboeken komen ook nog de kosten van uittrekselboeken. Een uittrekselboek kan je zeer goed makkelijk en snel nieuw online kopen, want deze uittrekselboeken zijn veelal gedrukt op goedkoop papier. Bovendien is de tekst van een uittrekselboek na een jaar niet verouderd. In de niewste uitgave van uittrekselboeken staan hooguit meer uittreksels.

Tips voor online schoolboeken bestellen

Op basis van bovenstaande tips moet het mogelijk zijn de kosten van studieboeken te reduceren tot de helft van de nieuwwaarde. Let bovendien goed op bij welke webshop of winkel je de studie boeken gaat bestellen. De prijzen kunnen sterk verschillen per boekwinkel. Het online boeken bestellen biedt als groot voordeel det het erg gemakkelijk is. Vanuit je luie stoel worden de studieboeken snel thuis bezorgd. Uiteraard zijn daar soms wel extra kosten aan verbonden. Wij zijn er achter gekomen dat snel online boeken bestellen niet altijd goedkoop is.