Voordelig studieboeken kopen

Tips om voordelig studieboeken te kopen

Ben je ook maar een student, die het geld ook wel voor andere dingen wil besteden dan aan hele dure studieboeken? Dan heb ik hier een aantal handige tips.

Tweedehands

Tweedehands zijn boeken natuurlijk altijd veel goedkoper. Alleen moet je er wel goed opletten dat deze boeken dan niet te veel gebruikt zijn, of in ieder geval, voldoen naar wat jij op zoek bent. Je kan goedkope boeken vinden via marktplaats, maar ook via bol.com kan je veel tweedehands boeken vinden. Het voordeel aan bol.com is dat de verkopers van tweedehands boeken de conditie van het boek er bij moeten zetten, en als jij uiteindelijk het boek ontvangt en dit niet blijkt te kloppen, je heel gemakkelijk je geld weer terug kunt krijgen. Ook kan het zijn dat je oudere studenten kent, of via via, die hun boeken ook graag kwijt willen voor een vriendschappelijk prijsje. Nog een andere tip die ik je wil meegeven is om als je je boeken via marktplaats besteld dat je eerst moet kijken of er ook verkopers in de buurt wonen. Zodat je dus gewoon eerst het boek kan bekijken, en het scheelt daarnaast ook nog eens verzend kosten.

Bol.com

Zoals ik al vermeld heb kan je op bol.com heel voordelig en betrouwbaar tweedehands studieboeken bestellen. Maar ook op nieuwe studieboeken kan je veel korting krijgen in vergelijking tot veel andere boeken aanbieders. Vergelijk dus altijd eerst nieuwe boeken met de prijs die zou moeten betalen op Bol.com, meestal scheelt dit namelijk wel 10%.

Via je studentenvereniging of studie/faculteitsvereniging

Ook is het zo dat je via bovenstaande verenigingen ook heel veel korting kan krijgen op het verkrijgen van studieboeken. Dit komt omdat zij heel veel boeken in een keer kunnen kopen. Alleen moet je meestal wel eenmalig om jaarlijks een lidmaatschap bedrag betalen. Meestal is dit wel minder dan de totale korting die je kunt krijgen. En natuurlijk is het erg gezellig om lid te zijn van een dergelijke vereniging. Je leert niet alleen mensen kennen, maar ook die mensen kunnen wel eens goedkope tweedehands boeken voor je hebben.

Buitenland

Meestal zijn je studie boeken in het Engels. Op universiteiten zelfs bijna altijd. Daarom kan je dus ook gewoon boeken bestellen in het buitenland. Op het internet kan je verschillende websites vinden, en het zal je daarnaast verbazen hoeveel goedkoper een studieboek kan zijn, zelfs inclusief verzendkosten. In sommige gevallen kan het zelfs zijn dat het boek gratis verzonden kan worden.

Conclusie

Er zijn dus verschillende manieren om goedkope studieboeken te vinden. Het beste zou zijn als je bovenstaande manieren gewoon allemaal met elkaar vergelijkt per boek, op welke manier je een bepaalde studieboek het voordeligst kan aanschaffen. Per jaar kan dit echt snel al meer dan €300,- besparen. Als student zijn is dit toch best veel geld, waar je weer meer van op stap kunt gaan! Ook kan je zelf natuurlijk zelf je boeken weer verkopen, als je deze niet meer nodig hebt en denkt dat je er later toch nooit meer in zal gaan kijken, op bovenstaande manieren die ik genoemd heb. Op deze manier kan het je soms zelfs lukken om studieboeken te verkopen voor de prijs waarvoor jij ze ook gekocht hebt.