Hoe zelf je eigen gratis blog maken

Hoe maak je je eigen blog?

Het maken van een eigen blog is makkelijk. Er zijn verschillende websites die je de service "maak snel en makkelijk je eigen gratis blog" aanbieden. Waarom zou je dan zelf een weblog willen opzetten met Wordpress? Dat is niet nodig. Gratis blogdiensten bieden je alle tools aan voor het maken van een blog. Hieronder een uitgebreide handleiding voor het maken van een gratis blog op blogger.com, één van de beste, zoniet de beste dienst om een gratis weblog te beginnen.

 

Eigen Blog maken

Iedereen kan een eigen blog maken. Een blogger is een soort online dagboek. Op een blogg kun je allerlei berichten schrijven over een bepaald onderwerp. Stel dat u elke dag een stukje fietst, dan kunt u bijvoorbeeld dagelijks een berichtje plaatsen met uw ervaringen. Ook kunt u andere mensen tips of adviezen geven. U bepaalt zelf waar u over schrijft.

Hoe Blogger.com Blog maken?

Blogger is een dienst van Google waarmee je zelf zonder technische kennis makkelijk en snel je eigen blog kunt maken. Hoe doe je dat? Ga naar de website http://www.blogger.com om je eigen blog op te zetten. Vervolgens word je doorgeschakeld naar http://www.blogger.com/start. Klik op de oranje knop "een blog maken". Vul het e-mailadres in dat u wilt gebruiken om uw blog te beheren en een zelfbedacht wachtwoord. Bedenk een weergavenaam. Deze naam komt onder uw blogbericht te staan. Elke keer dat u een nieuw bericht op uw blog plaatst, word uw weergavenaam gebruikt om aan te geven wie de schrijver is van het artikel. Tot slot, vul de woordverificatie in en accepteer de voorwaarden. Klik daarna op doorgaan.

In het volgende scherm moet u een naam (de titel) bedenken voor uw blogger blog. Als u dat heeft gedaan moet u daaronder ook het webadres invullen dat u aan uw blogger.com blog wilt meegeven.Voorbeeld: Als u een blog wilt maken over "elke dag fietsen" dan is het raadzaam om uw blog "elkedagfietsen" of "elke-dag-fietsen" te benoemen. Achter het door u gekozen webadres komt .blogspot.com te staan. Dat is namelijk de domeinnaam van Blogger. In dit voorbeeld zal het adres naar uw blog zijn: http: elke-dag-fietsen.blogspot.com. Een domeinnaam op blogger.com is nooit voorzien van de letters 'www', maar enkel van 'http:'.

Selecteer een sjabloon.

Een sjabloon is de vorm en uitstraling van uw blog (de template). Kies een sjabloon dat bij het onderwerp van uw blog past. U heeft de keuze uit 12 typen sjablonen. Eenmaal u uw weblog heeft aangemaakt kunt u ook varianten van een bepaald sjabloon gebruiken. Van het sjabloon "minima" bestaat er ook een "minima stretch" variant, waardoor uw blog in de breedte groter wordt en dus ook uw geplaatste berichten. Uw blog is gemaakt.

Nadat u uw sjabloon heeft uitgekozen kunt u direct starten met bloggen. Begin gelijk met het schrijven van een nieuw bericht! U mag natuurlijk zelf bepalen waar uw eerste bericht (uw eerste post) over gaat.

Kies de gewenste instellingen van uw blog onder het kopje: instellingen.

Hoe Google Adsense toevoegen aan je blog?

Klik op het tabblad 'indeling', klik vervolgens aan de linkerkant van het scherm op de link 'een gadget toevoegen' en scroll een beetje naar beneden in het venster dat nu is geopend. Klik op het plus icoon bij Google Adsense. Voer een publisher ID in. Mocht u nog geen Google Adsense account in bezit hebben, maak er dan eerst eentje aan op de website: google.com/adsense.

Als u nog vragen heeft over het opzetten van een blog of over dit artikel, klik dan op reageren en laat een reactie achter. Let op: links zijn niet toegestaan in het reactieveld.

Meer leren? Lees ook eens: