Binnen 5 minuten je gratis blog op Blogger.com

In dit artikel wil ik u graag stapsgewijs vertellen hoe u binnen 5 minuten een gratis blog kan openen op Blogger.com. U heeft hier geen kennis voor nodig van webdesign of programmeren. Het enige wat u moet doen om een snel en makkelijk een goed gratis blog te maken is de onderstaande informatie doornemen en de stappen volgen. Stappenplan voor opzetten van blog. Hier staat alles in.

Wat is een blog en waarom een blog starten

Zie een blog (of weblog) als een online krant, een dagboek waar u dagelijks een nieuw bericht op plaatst. U kunt ervoor kiezen om uw belevenissen te delen met andere mensen of er informatie plaatsen over een bepaald onderwerp. Uw lezers kunnen reageren op uw artikelen en u kunt weer reageren op andermans artikelen. Het starten van een blog is een makkelijke en snelle manier om zelf een eigen website te beginnen en uw informatie te delen met mensen van over de hele wereld. Dus heeft u ook iets te vertellen aan de wereld, maak dan een blog.

Waarom Blogger

Blogger.com is gratis, makkelijk en snel in gebruik te nemen. Iedereen kan er een blog maken. Blogger is eigendom van Google. Dat heeft als voordeel dat er echt aandacht wordt besteed aan deze dienst. Google is constant bezig met het verbeteren van haar dienst en dat komt de gebruiksvriendelijkheid ten goede. Ook is het zo dat een blog van Blogger.com goed gevonden kan worden door Google. Hierdoor worden nieuwe berichten snel opgenomen in de zoekmachines en zijn ze snel vindbaar. Blogger is een fantastische gratis service voor beginners en makkelijker te bedienen dan Wordpress.

Hoe maak je een account voor je Blogger Blog

Klik nu op de roze ik wil een gratis blog link en klik op de homepage de grote oranje knop aan die zegt "een blog maken".

Nu moet u tweemaal uw e-mailadres en tweemaal een wachtwoord invoeren om een account te creëren. De weergavenaam komt onder al uw artikelen te staan als de auteur. Gebruik uw eigen naam of een pseudoniem waarmee u artikelen wilt publiceren op uw blog. Geef met een vinkje aan of u akkoord gaat met de servicevoorwaarden. Na het invullen van de gegevens klikt u op de oranje "doorgaan" knop.

Geef uw blog een naam

Bedenk een titel voor uw blog en vul hem in. U kunt meerdere blogs maken met één Google account. Aan elk blog kan een andere titel worden gehangen. Kies nu eerst een naam voor uw eerste blog. Wees er zeker van dat de titel van uw blog accuraat beschrijft waar de inhoud over zal gaan. Dit om in een later stadium beter gevonden te kunnen worden door Google en uw potentiële lezers.

Geef uw blogger dus geen titel als "Mijn Blog", maar benoem uw blog bijvoorbeeld "De speelplekken in Amsterdam Zuid" (als uw blog daarover zou gaan). Wees zo accuraat mogelijk.

Blogadres

Koppel een domeinnaam aan uw weblog. Standaard bevat uw domeinnaam .blogspot.com, omdat uw blog eigendom blijft van Blogspot.com.

U kunt echter wel een naam kiezen voor blogspot.com, bijvoorbeeld speelplekken-amsterdam-zuid. Wees ook hier weer heel precies. Hoe beter de domeinnaam bij het onderwerp van uw blog past, des te meer gratis bezoekers u gaat ontvangen. Klik daarna op de oranje button om verder te gaan.

Selecteer een sjabloon

De volgende stap in deze handleiding "je eigen gratis blog maken" is het selecteren van een sjabloon. Een sjabloon is de uitstraling van uw blog. Hoe wilt u dat uw blog eruit kom te zien? Kies één van de beschikbare sjablonen en ga verder.

Start nu met bloggen

Dat is alles! Uw beschikt nu binnen 5 minuten over uw eigen gratis Blogger blog. U kunt nu beginnen met bloggen. Klik op de oranje "starten met bloggen" pijl en schrijf uw eerste bericht. Het bloggen werkt net zoals in Microsoft Word. Type de tekst in die u wilt publiceren. U bent de redacteur van uw eigen krant!

Voeg eventueel wat afbeeldingen toe of een video.

Over de "labels voor dit bericht" balk. Hier kunt u woorden invullen (tags) waarmee uw bezoekers uw artikelen straks makkelijker kunnen vinden. U groepeert hiermee uw blog met woordgroepen.

Overige instellingen

Er zijn heel, heel veel instellingen die nog aangepast kunnen/moeten worden. Ook de indeling van uw blog kunt u veranderen en u kunt zelfs dagelijks geld verdienen met bloggen via het Google Adsense programma. Ook met het promoten van andermans producten kunt u aardig wat extra online geld bijverdienen. Er zijn enorm veel mogelijkheden.

Als u vragen heeft over iets dat in dit artikel ter sprake is gekomen, laat dan een reactie achter op dit artikel (zie link "reageer" aan de linkerkant) en stel uw vragen.

Lees ook mijn andere artikelen op Leerwiki. Zie linkerkant. Het is ook mogelijk om met het schrijven van informatieve artikelen geld te verdienen op Leerwiki. Zie linkerkant.

Bloggen is leuk! Het is alsof u uw eigen krant maakt. De advertenties zorgen voor de inkomsten. Start nu!

Links

Hieronder een tweetal links naar informatie over inkomsten werven met je blog.