Goedkoop reizen in New York

Goedkoop reizen in New York

De reis naar New York is al duur genoeg. Daarom schrijf ik een artikel over tips om zo goedkoop mogelijk te reizen in New York.

Metro

De metro is het makkelijkste en snelste vervoersmiddel in New York. Het hele net is 368 km lang en gaat door de wijken: Manhattan, The Bronx, Queens en Brooklyn. Er zijn twee verschillende MetroCards. Eén is de pay-per-use kaart en de ander is de unlimited-ride kaart. Je kan met meerdere personen gebruik maken van de pay-per-use kaart. De kaart kun je kopen vanaf $ 3 en dit kan oplopen tot $ 80. Een voordeel is dat een kaart van $ 15 recht geeft op 11 ritten, maar je betaalt er 10. De Unlimited-ride metrocard is de beste keuze als je een aantal dagen in New York verblijft. Door een Unlimited Ride Metro-card te kopen, kun je voor $ 8,25 de hele dag met de metro reizen. Nog beter is om een weekkaart te kopen van $ 27. Bij ieder station kun je deze kaarten krijgen door ze te kopen bij een stalletje of uit een automaat te halen. Bij vrijwel elk station zijn gratis metroplattegronden te krijgen zodat je de goede lijn neemt.

Het metronetwerk is niet moeilijk maar je moet wel even weten hoe alles in elkaar zit. De ‘hoofdtunnels’ zijn de noord-zuidtunnels. Deze lopen onder één van de Avenues door. Hier lopen verschillende lijnen doorheen en deze tunnel splitst zich in iedere wijk van New York. De metro rijdt 24 uur per dag en is opgedeeld in letters en nummers. De lijnen 4, 5 en 6 rijden bijvoorbeeld alleen door de oostkant van Manhattan. Alles staat aangegeven in een map die je op de stations kunt vinden. Iedere 2 tot 5 minuten rijd er een metro in de spits en overdag om de 10 tot 15 minuten. Op www.mta.info kun je veel informatie vinden over hoe het metrostelsel van New York in elkaar zit.

The New York Pass

Met een New York Pass krijg je veel korting en meestal gratis entree bij 55 bezienswaardigheden of activiteiten in New York. Dit is zeker de moeite waard om te kopen. Met de New York Pass kun je gratis fietsen huren voor 4 uur lang bij NYC Bike Rental. Zo kun je met de fiets de stad verkennen en dat is eigenlijk veel leuker met de metro omdat je niet ondergronds bent. Je kunt de hele stad bekijken. Middenin Manhattan fietsen is daarentegen niet verstandig. Het is veel te druk en zeer gevaarlijk. Aan de buitenranden kun je veel rustiger fietsen en een aanrader is om naar Central Park te gaan en het park met de fiets te verkennen.

Met de trein, taxi of lopend

Wil je een keer naar een stad buiten New York, zoals Washington of Boston? Pak dan de trein. De reistijden zijn kort en de treinen rijden erg vaak. Tussen New York en Washington rijden dagelijks 30 treinen. De treinen doen er maar 3,5 uur over terwijl het een afstand is van 360 kilometer.

Je kunt natuurlijk altijd de stad lopend verkennen. Dit is de beste manier van vervoer om New York te verkennen. Je mist niets en ziet veel verschillende bezienswaardigheden voorbij komen.

De taxi is niet duur in New York maar een nadeel is dat het geen snel vervoermiddel is. In New York staan vaak lange files. Het verschilt per rit hoe duur een taxi is.

Conclusie

Kies welk vervoersmiddel het beste bij jou past. In New York is alles mogelijk. De metro is in verhouding het goedkoopste en je koop het snelst op verschillende plekken.

Misschien ook interessant?

Bezienswaardigheden New York