Hoe kan ik mijn direct vrijkomende lijfrente met koopsompolis verzekering maximaal benutten

Direct vrijkomende lijfrente

De Banken in Nederland bieden diverse producten waarmee u kapitaal kunt opbouwen om uw pensioen aan te vullen. Met de koopsompolisverzekering koopt u met een eenmalig bedrag een verzekering waarmee u lijfrentekapitaal opbouwt. De Direct Ingaande Lijfrenteverzekering maakt het mogelijk het vrijgekomen bedrag van de koopsompolis, ontslagvergoeding of anderszins om te zetten in een direct ingaande periodieke uitkering. Ook kunt u bij uw Bank een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, zodat uw nabestaanden, in geval van uw overlijden, recht hebben op een periodieke uitkering. Hieronder wordt de ING bank als voorbeeld bank gebruikt. De meeste Nederlandse banken hebben vergelijkbare producten.

Koopsompolisverzekering

De koopsomverzekering van de ING Bank is een verzekering om extra pensioen op te bouwen. Wanneer u een ontslagvergoeding of stakingswinst ontvangt, of uw lijfrente of koopsom wordt uitgekeerd, kunt u bij de ING Bank een koopsomverzekering kopen, waardoor uw geld groeit tot een gegarandeerd lijfrentekapitaal. U stort eenmalig een bedrag in de polis, al kan dit bedrag wel afkomstig zijn van diverse bronnen. Wanneer u jaarruimte heeft, kunt u de koopsom aftrekken van uw belastbaar inkomen. U kunt de looptijd van de verzekering onder bepaalde voorwaarden zelf bepalen. U kunt inleggen totdat u de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt. Nadat de looptijd is verstreken, wordt de koopsom in veel gevallen omgezet in een Direct Ingaande Lijfrente. Uiterlijk op 70-jarige leeftijd starten de periodieke uitkeringen van de lijfrente. Uw nabestaanden kunnen meeverzekerd worden, waardoor bij uw overlijden het kapitaal beschikbaar wordt voor periodieke uitkeringen aan uw nabestaanden.

Lijfrenteverzekering

De ING BANK biedt de Direct Ingaande Lijfrente aan. Wanneer u een ontslagvergoeding krijgt, stakingswinst heeft of uw lijfrente of koopsom uitgekeerd wordt, kunt u het vrijgekomen bedrag omzetten in een directe ingaande periodieke uitkering. U krijgt dan per direct een vaste uitkering, als aanvulling op uw pensioen. Er zijn diverse looptijden mogelijk, en u kunt uw partner meeverzekeren. Met de Direct Ingaande Lijfrente van de ING Bank is het samenvoegen van diverse koopsommen mogelijk en profiteert u van aantrekkelijke uitkeringen. Om het voor u nog eenvoudiger te maken, biedt de ING Bank de overstapservice. Wanneer u een koopsom of lijfrente bij een andere verzekeraar hebt lopen, geeft u bij de offerte aan bij welke verzekering u deze heeft, waarna de ING Bank contact opneemt met de betreffende verzekeraar om de koopsom of lijfrente over te maken. U heeft hier zelf geen omkijken naar. Over de periodieke uitkeringen betaalt u belasting in box 1. U ontvangt van de ING Bank jaarlijks een jaaropgaaf, welke u kunt gebruiken voor uw belastingaangifte.

Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering van de ING Bank biedt een financieel vangnet voor uw gezin wanneer u zou komen te overlijden. U verzekert een vast bedrag dat tijdens de looptijd van de verzekering gelijk blijft. De hoogte van het bedrag en de looptijd bepaalt u onder bepaalde voorwaarden zelf. Hiermee bent u ervan verzekerd dat uw gezin bij uw overlijden een periodieke uitkering ontvangt ter aanvulling op het inkomen. Bij deze verzekering biedt de ING Bank een gratis ongevallendekking aan. Dit betekent dat er ook een uitkering ter grootte van het verzekerd kapitaal plaatsvindt wanneer u komt te overlijden door een ongeval vóór de medische acceptatie. Deze dekking gaat in op het moment dat de getekende aanvraag voor de overlijdensrisicoverzekering is ontvangen door ING Verzekeringen.

Maximaal benutten als aanvulling op uw eigen AOW

Van de Nederlandse overheid krijgt u een AOW uitkering. Het geld uit uw vrijkomende lijfrente kan u zelf gaan gebruiken om leuke dingen mee te doen. Bijvoorbeeld voor een wereldreis. Of voor de aanschaf van een mooie auto.

Maximaal benutten voor uw eigen uitvaart

U kan uw vrijkomende lijfrente benutten voor uw uitvaart of uitvaart verzekering. Op deze wijze is er voldoende geld zodra u komt te overlijden. Er is voldoende geld gereserveerd middels uw lijfrente. U kan ook kiezen voor een uitvaart verzekering die geen geld uitkeert. Dit heet een http://www.uitvaartverzekering.me/Wat_is_een_natura_uitvaartverzekering@@natura uitvaart verzekering

Maximaal benutten voor schenking aan derden

Uiteraard mag u de vrijgekomen lijfrente ook benutten om te schenken aan uw kinderen of kleinkinderen. Houdt wel rekening met mogelijke fiscale consequenties voor de begunstigden.

Meer achtergrond informatie

http://www.lijfrente-stamrecht.nl/Afkopen_lijfrente@@Afkopen lijfrente