Hoe maak je van Thuiswerken een Succes. 10 Thuiswerk Tips

Inleiding

Thuiswerken is trendy. Er zijn steeds meer mensen die om diverse redenen (een gedeelte) thuis willen werken. Thuiswerk heeft veel voordelen, je kunt je eigen tijd in delen en werken wanneer dat voor jou het beste uitkomt, je hebt geen last van reistijden en files, en in combinatie met een gezin kan het een uitkomst zijn. Bij thuiswerken kun je denken aan telewerken bij het bedrijf waar je nu werkt of je kiest om als freelancer aan de slag te gaan, maar je kunt natuurlijk ook je eigen bedrijf beginnen vanuit huis. Wat je ook kiest, thuiswerken heeft voordelen maar zeker ook een aantal nadelen. Je moet een goede discipline hebben om thuis te kunnen werken en je niet laten afleiden door allerlei zaken in huis, je kunt je geïsoleerd gaan voelen omdat je alleen werkt of je krijgt bv niet zo veel werk als je had gedacht. Hoe kun je nu zorgen dat je thuiswerk een succes wordt. Deze tips helpen je vast een eindje in de goede richting.

10 Tips voor succesvol thuiswerken

1.

Voordat je begint met thuiswerken moet je je goed informeren over allerlei bijkomende zaken. Denk aan de ruimte die je misschien nodig hebt, hoe zit het met de belasting, of heb je extra verzekeringen nodig. Zoek uit hoe het zit het bv met de Arbowet, of de sociale zekerheid.


2.

Als je kiest voor thuiswerk zoek dan naar een baan die bij je past. Als je werk doet wat je niet ligt dan hou je meestal niet lang vol.

3.

Als je nog niet precies weet welk thuiswerk het beste bij je past zoek dat dan eerst uit. Bekijk de diverse mogelijkheden, lijkt inpakwerk je leuk, of ben je beter in de ICT, zou een je eigen bedrijf willen beginnen of is telemarketing iets voor je. Bekijk ook de verschillende thuiswerk vacatures. Let daarbij wel goed op, niet iedere aanbieder is te vertrouwen en betaal nooit voor thuiswerkaanbiedingen!

4.

Maak een goede en reële inschatting van het aantal uren dat je gaat werken, neem vooral in het begin niet te veel hooi op de vork en loop jezelf niet voorbij.

5.

Als je werk hebt gevonden dat bij je past neem dan contact op met de thuiswerkaanbieder of stuur een sollicitatiebrief met je CV.

6.

Thuiswerk is werk dat je thuis doet. Het is dus geen baan zoals veel mensen denken waarin je heel snel rijk kunt worden. Laat je niet misleiden door geweldige verhalen van gelukszoekers.

7.

Wanneer je thuis werkt is je huis, je privé, ook je werkplek. Je kunt niet tegelijkertijd werken en je huishouding doen. Zorg daarom voor een goede planning en verdeling van je werkzaamheden.

8.

Zorg voor een plek waar je ongestoord kunt werken, je eigen werkplek met telefoon, computer en internet.

9.

Veel vrouwen met kinderen kiezen vaak voor thuiswerken. Dit lijkt de ideale combinatie. Toch is het niet altijd even handig, ben je net lekker bezig en dan heeft plotseling een van de kinderen je nodig, of je moet nog net die deadline halen en je peuter wil geen middagdutje doen. Houd rekening met je gezinssituatie om irritatie te voorkomen en zorg voor een goede planning van je werk.

10.

Het is heerlijk om thuis te werken, zorg dat je jezelf kunt blijven motiveren zodat je plezier houd in je werk en denk aan voldoende afleiding, blijf ook je sociale contacten goed onderhouden.

Tenslotte:

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om te gaan thuiswerken. Bedenk goed dat thuiswerken een echte baan is waar je je ook volledig voor moet inzetten en waarbij je vaak meer discipline nodig hebt dan bij een baan UIT huis. Is dat geen probleem voor je, dan is het heerlijk om thuis te werken en baas te zijn over je eigen tijd.

zie ookTelefonische Verkoop, de beste Tips