Hoe krijg je gespierde kuiten

Hoe krijg je gespierde kuiten?

Strakke, licht gespierde kuiten willen we allemaal wel. Je hebt er alleen twee dingen voor nodig: veel doorzettingsvermogen en tijd om te sporten. In dit artikel geef ik je tips over hoe je kuiten strakker kunnen worden en eventueel licht gespierd.

Oefeningen en sporten voor gespierde kuiten

Gespierde kuiten krijg je niet vanzelf, je zal er toch echt iets voor moeten doen. Wandelen is een goede methode om je kuiten strakker en gespierder te krijgen. Als je iedere dag minimaal een half uur wandelt, zul je snel resultaat zien. Het beste is nog om tegen een heuvel op te lopen of als je thuis een loopband hebt, kan je de band op de hellingstand zetten. Na 2 weken zie je dan al resultaat als je met een hellingstand werkt.

Hardlopen

Het is wel belangrijk om eerst het vet rondom je kuiten weg te trainen. Je kan net zolang op die hellingstand lopen als je wil, maar als er vet op je kuiten zit, zullen je spieren nooit tevoorschijn komen. Overtollig vet kun je weg krijgen door veel cardio trainingen te doen. Zwemmen, hardlopen, fietsen, roeien, fitnessen.. Het zijn allemaal cardio trainingen. Zodra het vet eraf is, kunnen je spieren zichtbaar worden.

Hardlopen is ook een goede methode om je gewenste doel te behalen. Je vangt twee vliegen in één klap als je gaat hardlopen. Je krijgt namelijk eerst dunnere kuiten en daarna zullen ze strakker en gespierder worden. Fietsen op een zware stand en spinning zijn eigenlijk nog het beste om snel gespierde kuiten te krijgen. De kuitspieren zijn één van de moeilijkste spieren om te trainen, daarom moet je de work-out zo zwaar mogelijk maken. Dus niet gewoon gaan fietsen, maar op een extra zware stand. Dan worden pas je kuitspieren getraind. Er zijn niet veel oefeningen waarmee je je kuitspieren traint. Een goede oefening is om op je tenen te gaan staan en je zover mogelijk uit te rekken. Hou dit een paar seconden vol en ga weer terug op je voeten staan. Ook de oefening die je rechtsonder in beeld ziet, is zeer goed om je kuitspieren te trainen.

Oefening
Stretchen is ook goed voor de kuitspieren, eigenlijk voor elke spier in je lichaam. Het zorgt ervoor dat je spieren langer worden en daardoor neemt de spiermassa toe en word je leniger. Pilates en yoga zijn uitstekende sporten om je hele lichaam en dus ook je kuitspieren te trainen en in balans te houden. Met sporten maak je endorfine aan en daardoor wordt je een stuk fitter en vermindert stress.

Als je nog zoveel sport en je krijgt nog steeds geen gespierde kuiten, dan zit er nog maar één ding op: accepteer je lichaam zoals het is. Iedereen zou zijn of haar eigen lichaam moeten accepteren. De één is nou eenmaal dunner en gespierder dan de ander.

Conclusie

Doorzettingsvermogen en veel sporten, dat zijn de dingen die je nodig hebt om strakkere en gespierde kuiten te krijgen. Het voordeel is dat je gelijk je hele lichaam traint en daardoor automatisch slanker en strakker wordt op andere plekken. Fietsen op een zware stand en spinning zijn de belangrijkste sporten als je je kuitspieren goed wilt trainen. Als je dit volhoudt, ben je zeker klaar voor de zomer.

Misschien ook interessant?

Hoe krijg je smallere kuiten?