Gains het toverwoord voor meer spieren

Het toverwoord voor meer spieren: Gains

35838.jpegIn de sportschool, op het trainingsveld zelfs op Youtube, iedereen heeft het over "Gains". Maar wat betekent het eigenlijk? Is het gewoon één of andere term die gebruikt wordt door die jongens in de sportschool of is er een meer wetenschappelijke verklaring. Een verklaring die daadwerkelijk van pas zou kunnen komen voor je training? Lees verder om erachter te komen "de waarheid achter Gains". 

GAINS - de betekenis  er achter 

De term "winst", komt in principe uit het Engels woord "gains", en betekent de groei van spieren, of in de bodybuildingwereld: steeds omvangrijker worden. Of om het te zeggen in hun woorden " meer beasty". Het belangrijkste doel van het krijgen van "winst" is: het verliezen van vet en het verkrijgen van meer spiervolume. Net ontdekt dat "winst" je doel is geweest? Dan ben je op het punt om uit te vinden hoe het moet. 

4 stappen naar winst "Gains"

Het geheim achter winst (gains) is heel éénvoudig. Je moet je spieren geven wat ze willen en wat ze nodig hebben. En ze willen variëteit, zo simpel is dat. Het gaat niet alleen om meer oefeningen of trainingen te doen. Het gaat om het constant geven aan je spieren van een andere stimulans. Hier zijn vier punten die je zou moeten overwegen wanneer het probeert om een maximale winst te bereiken. Continu veranderen van het aantal herhalingen van je oefeningen die je doet. Men noemt het "rep range" Ben jij iemand die oefeningen met hetzelfde aantal reps uitvoert maand na maand. Wel, natuurlijk krijg je sommige winsten, maar het is zeker niet de maximale winst die je verkrijgt. In plaats daarvan probeer om je training op een maandelijkse basis periode te doen.

  1. Te beginnen met een sterkte fase (1-6 herhalingen),
  2. Het doen van een metabolische fase (15 herhalingen en meer)
  3. Het eindigen met een hypertrofie fase (6-12 herhalingen).
  4. Het werken met een breed scala aan oefeningen.

Dat geeft je een constante en wisselende spanning op je spieren, wat dan weer resulteert in winst!  Je hebt waarschijnlijk een heleboel favoriete oefeningen. En het is heel normaal dat er oefeningen zijn die je ongetwijfeld liever zal doen en veel meer doet dan andere. Maar het slechte nieuws over de oefeningen die je graag doet en veel doet is dat na verloop van tijd, je lichaam 'resistent' wordt aan deze oefeningen.

Variaties

Om te winnen, moet je zoeken naar variaties. Denk "out of the box" en verander je favoriete oefeningen of begin met nieuwe oefeningen. Zo zou je oefeningen kunnen veranderen op een wekelijkse basis. Een week je normale bankdrukken doen, de andere week push ups. Hetzelfde geldt voor squats en diepe squats of sprawls en burpees. Geef je sets variatie. Het is gemakkelijker om set na set uit te voeren van dezelfde oefening. Maar nogmaals, probeer iets nieuws. Verbuigingen van oefeningen zijn een goede manier om variatie toe te voegen, door het doen van bijvoorbeeld een set van pullups, gevolgd door een reeks van push-ups. Of combineer squats met een set van springen. Het zal je spieren een boost geven en laten groeien. Doe HIT (hoge intensiteit training) of HIIT (hoge intensiteit interval training). Met lange sessies van cardio-training, zoals uren lopen zal je niet de winst krijgen die je wilt. In plaats daarvan, combineer je training met hoge intensiteit training en tijd gebonden oefeningen. Of het nu met de gloednieuwe Freeletics Lichaamsgewicht intervallen, conditietraining in het gloednieuwe Freeletics Bodyweight programma, Gym app of sprint intervallen met Freeletics running programma is, sta altijd open voor nieuwe variaties en oefeningen. Combineer verschillende training benaderingen om meer uit je training te krijgen. U wilt winst " gains" verkrijgen, ga dan met deze tips aan de slag.

Op deze link kan je gratis inschrijven voor het Freeletics Bodyweight programma!