Amerikaanse eetgewoonten

Eten in de Amerika kan op zijn beurt geweldig zijn

35880.jpegEten in de Verenigde Staten kan op zijn beurt geweldig, maar ook heel afschuwelijk zijn. Deze feiten in het artikel over Amerikaanse eetgewoonten bewijzen het. Dit is een land waar je een heerlijke pizza kunt bestellen die in een doos van pizza wordt geserveerd. Tegelijkertijd ontmoet je ook een cultuur factor die vaak meer gewicht oplevert dan gezondheid. In het boek ‘ From Chicken Wings to Kale Smoothies—How What We Eat Defines Who We Are’, zet Sophie Egan de Amerikaanse eetgewoonten onder de microscoop, onderzoekt ze hoe Amerikanen eten en waarom. Met behulp van voorbeelden, anekdotes en overtuigend onderzoek, benadrukt ze wat voor aanpak Amerikanen hebben met voedsel en maakt het boek uniek in zijn soort.

Het morele oordeel

Egan slaagt erin om dit te doen zonder het morele oordeel over te gaan, waardoor haar werk toegankelijk is voor iedereen, van zeer bewuste eters tot aan degenen die bovenal smaak op de voorgrond plaatsen.  In het boek onderstreept Egan ook realiteiten die op één of andere manier verrassend blijken te zijn, maar eigenlijk helemaal niet verassend zijn. Hieronder zijn 10 feiten die waarschijnlijk verbazingwekkend zijn op basis van hoe extreem ze lijken. Nog steeds zijn de dagelijkse ervaringen met eten in de Verenigde Staten gewoon niet goed.

10 verbazingwekkende feiten

1. Maaltijden op bureaus zijn een deel van 40 procent van het leven van Amerikanen

Maaltijden nuttigen aan het bureau zijn een deel van 40 procent van het leven van Amerikanen. Lunch zou een pauze moeten zijn op het werk, maar voor 40 procent van de Amerikanen is het eigenlijk een tijd om nog meer werk te doen. Ze kunnen niet stoppen, en zullen niet stoppen.

2. Amerikanen zijn gemiddeld maar 30 minuten per dag met koken bezig

Amerikanen spenderen minder tijd aan het koken dan mensen in één van de Europese landen, schrijft Egan, waarin wordt verwezen naar de 34 landen die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling vormen. Amerikanen eten zo veel uit de deur en kopen zo veel voorbereide schotels dat Amerikanen niet veel tijd doorbrengen in de keuken.

3. Een groot aantal Amerikanen leeft binnen 10 km afstand van een koffieshop Starbucks

Komende uit de staat Washington, de geboorteplaats van Starbucks. Er is een koffiezaak op bijna elke hoek van de straat te zien. Niettemin is het feit dat 80 procent van ons binnen 10 km van een Starbucks woont, behoorlijk krankzinnig.

4. Veel Amerikanen eten met hun telefoon als compagnie

Eten met iemand anders is goed, maar het is niet de enige optie. Uit onderzoeken blijkt dat 43 procent van de Amerikanen er alleen van genieten om met andere activiteiten zoals sociale media, tv en lezen bezig te zijn terwijl ze eten schrijft Egan. Blijkbaar zijn telefoons een soort zelfgemaakte vrienden geworden.

5. Ongeveer een derde van de Amerikanen vermijdt gluten

Het is makkelijker om glutenvrij te gaan, en ongeveer 33 procent van de Amerikanen vermijdt gluten of probeert het tenminste te doen.

6. Ontbijten elke dag is een zeldzaam feit

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar de meesten van de Amerikanen maken er geen echte tijd voor. Slechts 26 procent van hen eet elke dag een ontbijt schrijft Egan.

7. Fast Food is op het menu, minstens één keer per week voor de helft van de Amerikanen

Hoewel fast food in de afgelopen decennia onder vuur is komen te liggen, eten veel Amerikanen het nog steeds regelmatig. Het is moeilijk om nee te zeggen tegen het gemak.

8. Meer Amerikanen zijn ziek na de Super Bowl dan op elke andere dag van het jaar

Als er twijfels bestaan over hoeveel Amerikanen van de Super Bowl houden. Een op de 16 Amerikanen is de dag na de grote wedstrijd ziek. Beschuldig de vleugels en bier maar, denk ik dan.

9. De meeste volwassenen Amerikaanse zijn kippenvleugel eters

Wat is een Super Bowl zonder kippenvleugels? Bijna 80 procent van de Amerikaanse volwassenen identificeert zichzelf als een persoon die kippenvleugels eet, aldus Egan. Kippenvleugels als voorgerecht is uitgegroeid tot het favoriete voedsel van het land voor het jaarlijkse evenement.

10. Een meerderheid van de Amerikanen eet nu meer soorten voedsel uit de wereldkeuken

Degenen van ons die in leven zijn, hebben steeds meer geluk om te genieten van gerechten uit de gehele wereld. Egan zegt dat tweederde van de mensen in de Verenigde Staten een grotere verscheidenheid hebben dan ze vijf jaar geleden hadden. Globalisering heeft zeker zijn voordelen.

Tot slot: links