Tips voor het vinden van een Partner

Inleiding

Je bent het alleen zijn moe en je bent toe aan een (nieuwe) relatie. Je zoekt een leuke partner die bij je past. Je omgeving snapt niet dat je nog single bent, maar jij bent die ware gewoon nog niet tegen gekomen. Wat kun je doen? Afwachten, en hopen tot er iemand bij je aanbelt, of ga je actiever te werk. Er zijn veel mogelijkheden om zelf actiever te zoeken naar een partner die bij je past. Hoe doe je dat? Met deze informatie kun je vast een goede keuze maken.

Lfd.jpg

Lekker in je vel

Laat je geluk niet alleen afhangen van een partner. Het is misschien een cliché, maar als je niet gelukkig bent met jezelf dan wordt je dat ook niet met een partner. Werk dus eerst aan jezelf, reken af met eventuele oude relaties, en investeer in jezelf, in je eigen geluk. Als je lekker in je vel zit en oprecht gelukkig bent met jezelf en je leven dan ga je stralen en daarmee vergroot je kans op het vinden van een partner.

Internet

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om een partner te vinden via internet. On-line daten is In. Het grootste voordeel van internetdaten is misschien wel dat mensen die zoeken op een datingsite allemaal hetzelfde doel hebben; namelijk het zoeken van een partner. In je gewone dagelijkse beslommeringen kom je soms ook wel iemand tegen maar de kans is groot dat hij/zij al een partner heeft. Op een datingsite kun je ervan uitgaan dat de persoon die je leuk vindt ook op zoek is en single is. Contacten op een datingsite zijn zo gemaakt. Je meld je aan, meestal kun je gratis je profiel aanmaken, dat is dan ook meteen je ”advertentie” op de site, en je krijgt een wachtwoord met een inlogcode. Daarna zoek je zelf het profiel van een partner die het best bij je past. Een nadeel van dating websites is dat je nooit helemaal zeker weet of iemand wel echt diegene is als wie hij/zij zich voordoet. Pas daar mee op en let op de betrouwbaarheid van de website waar je je aanmeld.

Enkele bekende dating website zijn:

  • Lexa
  • Parship
  • Q-dating
  • Relatieplanet
  • Seniorengeluk

Relatiebemiddeling

Je kunt natuurlijk ook aan relatiebemiddeling denken. Bij relatiebemiddeling heb je net als op internet heel veel verschillende mogelijkheden en is het aanbod heel divers. Hier heb je hetzelfde voordeel, iedereen die zich heeft ingeschreven is op zoek. Het grootste verschil met internetdaten is dat je op internet zelf actief zoekt naar een passende match en dat bij relatiebemiddeling een consulente voor je zoekt. Bij een relatiebemiddelingsbureau heb je een intakegesprek met een consulente, er wordt een profiel gemaakt van je wensen en kwaliteiten, en daarna gaat de consulente voor jou op zoek naar een geschikte partner.

Enkele bekende relatiebemiddelingsbureaus zijn:

  • Mens en Relatie
  • PartnerSelect
  • Stichting Date

Eigen Netwerk

Zie je de bovenstaande manieren van het zoeken van een partner niet zo zitten dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen sociale netwerk uit te breiden. Geef je op voor de sport- of toneelvereniging, ga eens naar een andere kroeg dan die waar je normaal komt en ga naar plaatsen waar je veel mensen tegenkomt.

Tenslotte;

Gebruik een methode voor het zoeken van een partnet die bij je past. Houd je ogen open en neem een proactieve houding aan. Heel veel Succes.

zie ook Relatiebemiddeling. Hoe Werkt Het.