Makkelijk en snel verhuizen met verhuis tips van de erkende verhuizer

Als je gaat verhuizen moet er veel geregeld worden. Een goede voorbereiding zal veel problemen voorkomen. Hieronder staan daarom vele tips die het verhuizen gemakkelijk en snel maken. Heb jij een tip die er nog niet bij staat? Reageer dan op dit artikel en ook jouw tip zal worden opgenomen!

Voorbereiden verhuizing

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander 5 keer in zijn leven verhuist. En elke verhuizing levert meer stress op, want elk mens verzamelt in de loop der jaren steeds meer spullen. Een student die verhuist hoeft slechts zijn spullen uit een kamer te halen. Zodra een echte woning wordt betrokken komen er veel spullen bij. Dan heb je dus meerdere kamers leeg te halen. Uit onderzoek is ook gebleken welke steden het meest populair zijn om naar toe te verhuizen: Utrecht, Rotterdam, Groningen en Amsterdam. Enkele tips:

 1. Begin op tijd.
 2. Ga kamer voor kamer door je huis en inventariseer welke spullen je wilt houden.
 3. Gooi overbodige spullen direct weg
 4. Gebruik degelijke verhuisdozen van het zelfde formaat. Dat maakt stapelen makkelijker.
 5. Geef elke door een nummer en zet erop in welke kamer de doos moet worden geplaatst in het nieuwe huis
 6. maak de dozen niet te zwaar. Niet meer dan 20 kilo.
 7. Pak borden verticaal in. Gebruik hiervoor speciaal karton

Verhuizen en opslag van meubels

Heb je je oude woning al verkocht maar wordt je nieuwe huis nog niet opgeleverd? Dan kan je een tijdelijk woning huren. Het is dan verstandig de meeste spullen ergens tijdelijk op te slaan. Bij een professioneel transport en opslag bedrijf van je goederen geconditioneerd opslaan. Dat betekent dat temperatuur en luchtvochtigheid constant worden gehouden. Bescherm uw meubels met verhuisdekens of http://www.dekbed-overtrek.com/donzen-dekbedden@@donzen dekbedden.

Kosten verhuizen

De kosten van een verhuizing kunnen behoorlijk hoog oplopen. Daarom regelen veel mensen zelf de verhuizing. Samen met familie worden dan enkele dagen ingepland waarop iedereen kan helpen sjouwen. Als je besluit zelf te verhuizen, dan is het verstandig dat je al veel kleine spullen hebt verzameld in dozen. Dan kan je de vrienden die je helpen met de verhuizing goed benutten. Dan kan je vaak al in 1 dag geheeld verhuisd zijn. Indien je een erkende verhuizer de verhuizing geheel of gedeeltelijk laat regelen, is het raadzaam vooraf meerdere offertes op bij verschillende verhuis bedrijven te vragen. Dat kan geld en ergernis besparen.

Grote meubels verhuizen

Heb je grote meubels die zeer kwetsbaar zijn, zoals kasten of een piano te verhuizen? Denk er dan serieus over na om een erkende verhuizer in te schakelen. Zij hebben veel ervaring. Dan ben je bovendien goed verzekerd indien er (transport)schade ontstaat tijdens de verhuizing.

Internationaal verhuizen

Jaarlijks gaan veel mensen emigreren naar het buitenland. Populaire landen binnen Europa zijn Spanje, Belgie, Duitsland en Frankrijk. Veel mensen huren dan tijdelijk een grote container waarin alle spullen goed worden opgeborgen. Een erkende verhuizer zal alle documenten voor export verzorgen. Deze extra verhuisservice kost wel extra geld, maar neemt veel problemen uit handen.

Kantoor verhuizen

Heb je plannen om jouw bedrijf te verhuizen naar een nieuw kantoor. Dan zijn de meeste tips die hier staan vermeld ook van toepassing. De meeste bedrijven die verhuizen schakelen een erkende verhuizer in met een goede verhuis service. Met een erkende verhuizer kan je goede afspraken over bijvoorbeeld de oplever datum. Ook kan je afspreken dat de verhuizing geheel in een weekend wordt uitgevoerd. Dan weet je exact wanneer je de nieuwe kantoorruimte kan betrekken. Op die manier zullen jouw medewerkers weinig hinder ondervinden.

De laatste tip bij verhuizen

Denk er aan vroegtijdig al je abonnementen op te zeggen. Het opzeggen van een abonnement op tv, krant en tijdschrift kost slechts weinig tijd. Vroegtijdig opzeggen kan geld besparen. Wist je dat je een kranten abonnement ook voor een bepaalde periode tijdelijk kan stopzetten? Dat kan bijvoorbeeld geld besparen tijdens een vakantie.

 1. Stop sleutels bij elkaar in een zak, http://www.planet4office.nl/opbergbox.html@@opbergbox of doos. Dan raak je niets kwijt.
 2. Zorg voor enkele dozen met een vakverdeling voor flessen.
 3. Denk aan het aanvragen van een parkeervergunning bij de nieuwe woning.
 4. Bewaar waardevolle spullen afzonderlijk van de rest.

Uw Makelaar weet raad

Wellicht heeft uw makelaar afspraken met goede verhuis bedrijven waar u korting krijgt bij uw verhuizing.