EBooks Winst maken met een kleine investering

EBooks : Winst maken met een kleine investering

Ebook1.jpgAls je online geld wil verdienen dan zijn er wel een aantal manieren om dit te doen. Een winstgevende idee is om online ebooks te verkopen. Ze vereisen zeer weinig onkosten om ze te schrijven en kunnen een goede bron van inkomsten zijn. Eens alles ingesteld is voor de verkoop is er eigenlijk weinig onderhoud aan en kan je beginnen met geld te verdienen op automatische piloot.

Wat zijn EBooks

Een ebook is een digitaal te lezen boek, de dag vandaag zijn er veel mensen die kiezen voor een electronisch boek, het ebook dus, het is gemakkelijker dan een drukwerk. Een ebook is eigenlijk een kortere versie dan een traditioneel gedrukt boek, je kan er zelfs heel gemakkelijk zelf ééntje schrijven om te verkopen. Ebooks zijn ook heel makkelijk te gebruiken en nemen geen plaats in, het enige wat ze nodig hebben is een beetje plaats op je computer in de vorm van een file. Ze zijn meestal in PDF formaat, dit is gratis te downloaden software om het boek leesbaar te maken op ,je computer. Je kan ze online bestellen en binnen enkele minuten kan je ze al op je computer staan hebben.

Wat kan dit nu betekenen voor je

Free-pdf-to-word.jpgHou je van schrijven? Kan je goed overweg met woorden, heb je talent om lezers te verleiden dan kan je er voor kiezen om een ebook te schrijven en deze te verkopen op je blog of website. Gebruik als onderwerp voor je ebook de niche van je blog of website. Heb je al een beetje kennis van marketing dan kan je natuurlijk over allerlei onderwerpen een ebook schrijven, maar je kan ook een ebook schrijven over bijvoorbeeld je expertise en ervaring. De onkosten zijn te verwaarlozen. Met een blog of website heb je al toegang tot het internet en je computer bezit waarschijnlijk de volgende software die nodig is om een ebook te maken, Microsoft Publisher, Microsoft Word en Adobe Acrabat. Ik ga niet dieper in op het ontwerpen van het ebook zelf, er zijn op het web goede artikels te vinden hoe zo’n ebook ontwerp in elkaar steekt, en waar mensen naar zoeken om te lezen.

 Lange versie of korte versie

Ebooks variëren in grootte . U kunt kiezen voor een lange versie van ebook of een korte maar heel waardevolle ebook, waar je dan ook een betaalbaar prijskaartje aanhangt. Een ebook kan makkelijk opgemaakt worden in een Word document, gebruik Microsoft Publisher voor de uiteindelijke publicatie en voeg wat extra’s toe om lezers te trekken. Verander de Word versie van je ebook in een PDF file, dit maakt het downloaden makkelijker, ook voor het eventuele uitprinten van het ebook.

EBook verkopen

Nu dat je ebook klaar is zal je een middel moeten vinden om het online te verkopen. Dus marketing technisch gezien zal je dezelfde richtlijnen moeten volgen zoals voor je website- en blog traffic. Gebruik artikelmarketing om je ebook onder de aandacht te brengen, schrijf artikelen gerelateerd aan je ebook. Geef juist gepast een inkijk die je lezers nieuwsgierig maken naar de verdere inhoud van je ebook. Zorg voor links via social media naar je ebook. Doe aan promotie voor je ebook.

Zorg voor gebruikers gemak 

Voor gebruikers gemak link je je ebook aan het uitcheck proces, eens een lezer het ebook koopt en betaalt via PayPal, credit card, debet card, dan ontvangen ze per email een link waar ze het ebook kunnen downloaden en opslaan op hun pc. Door de lage opstart kosten voor het schrijven van een ebook is de opbrengst per verkoop bijna volledige winst. Zet uw schrijvaardigheid en expertise om in geld voor je business.

Tot slot: Nuttige links