De iPad2 komt eraan

Inleiding

Al snel na de lancering van de iPad van Apple in 2010 was het duidelijk: dit product betekende een nieuwe dimensie in computerland. Na de desktop PC, de laptop en mobiele smartphones is er ineens ook de tablet computer. En met wat voor een succes! Wereldwijd zijn er al miljoenen en miljoenen verkocht. Wederom een zeer succesvolle productintroductie van Apple dus, die tevens voor een kleine revolutie op technisch gebied heeft gezorgd. En binnen niet al te lange tijd zal de opvolger van de iPad al weer op de markt komen. In dit artikel wordt beschreven wat de verwachte wijzigingen c.q. vernieuwingen zijn ten opzichte van de eerste iPad.

De eerste iPad

De eerste iPad is een doorslaand succes gebleken. Het apparaat is een absoluut 'hebbeding' en heeft zeker ook nog toegevoegde waarde. Even snel iets opzoeken of doen op internet terwijl je gewoon rustig op de bank zit: een iPad is er ideaal voor. Om nog maar te zwijgen over de mogelijkheid om (je online geplaatste) foto's te bekijken op het apparaat. Nog nooit waren foto's zo ongelofelijk scherp en mooi. Maar er zijn talloze toepassingen waarvoor de iPad zeer geschikt is. Niet voor niets is het product een doorslaand succes.

De iPad2

Maar de ontwikkelingen gaan zeer snel en de concurrentie ligt zeker op de loer. Reden voor Apple om niet al te lang meer te wachten met de opvolger van de iPad, de iPad2. Wat zal er nieuw zijn aan deze iPad2? Hierover wordt al volop gespeculeerd. De meeste geruchten komen op gang door berichten van toeleveranciers van Apple. De apparaten van Apple worden in Azië geproduceerd. Zo is het bedrijf Foxconn Electronics, onderdeel van Hon Hai Precision Industry in China een belangrijke spil in het 'productieweb'. Maar ook in Taiwan zijn er vele toeleveranciers van de iPad2.

De fabrieken van Foxconn zouden de mededeling hebben gekregen dat Apple wil dat aan het einde van februari 2011 wordt gestart met het verschepen van de iPad2. De eerste lading nieuwe iPads moet bestaan uit 400.000 tot 600.000 apparaten. Dit meldt het Taiwanese Digitimes op basis van bronnen binnen Taiwanese fabrikanten van iPad-componenten.

Maar wat zal er nieuw zijn aan de iPad2? Op basis van de geruchten kunnen we de onderstaande nieuwigheden verwachten:

Ten eerste zal de iPad2 hoogstwaarschijnlijk minimaal 1 camera bevatten. Het Taiwanese Largan Precision gaat volgens de geruchten namelijk de cameralenzen voor de iPad 2 leveren. Dit zegt Digitimes op basis van geruchten uit de markt. Largan Precision wil niet reageren op de geruchten en ontkent deze dus niet. Er zijn zelfs ook berichten in de media verschenen dat er twee camera's op de nieuwe iPad komen: eentje aan de voorkant voor videobellen en eentje aan de achterkant voor foto's, filmen en andere toepassingen.

Een ander gerucht is dat de nieuwe iPad lichter en dunner zal zijn dan de eerste versie en dat er gekozen is voor een andere beeldtechnologie. Informatiebron hiervoor is onder andere een patentaanvraag die Apple heeft gedaan voor een behuizing van polymeer dat verstevigd is met koolstofvezel. Dit materiaal is zeer stevig maar wel lichter dan de huidige metalen achterkant van het apparaat.

Ook zou de iPad2 een USB poort bevatten. Dit is een duidelijk gemis aan de eerste iPad. De vermoedens hiervoor zijn eveneens van producenten afkomstig en lijken te worden bevestigd door de eerste beelden van de nieuwe beschermhoesjes.

Conclusie

Na het enorme succes van de eerste iPad zal Apple in 2011 met de opvolger komen, de iPad2. De technologische ontwikkelingen gaan zeer snel en Apple kan het zich niet veroorloven om te lang op de successen van de eerste iPad te teren. De concurrentie zit niet stil en zo zijn er al enkele zeer gelijkwaardige producten zoals de Samsung Galaxy Tab op de markt gebracht. En eerlijk is eerlijk, het gemis van een camera en een USB poort zal consumenten toch aan het denken zetten. Tijd voor de iPad2 dus!

Bron: www.macworld.nl/a/62995372/ipad-2-het-laatste-nieuws.html