Google Startpagina

Inleiding

Google is een zoekmachine die wereldwijd toegankelijk is en wereldwijd gebruikt wordt. Het is de makkelijkste manier om wat te zoeken en vaak ook de snelste. Er is veel te vinden over wat Google nog meer is, maar laten we nu eens naar de Google startpagina kijken.

In 2009 heeft Google een design patent aangevraagd op hun startpagina. Het patent gaat over de minimalistische weergave welke Google heeft.

Zoeken

Om op de Google startpagina moet een adres geselecteerd: beginnend met www vervolgens Google en daarna de afkorting van het land, in Nederland is dat NL, in Amerika US en ga zo maar door. De reden waarom u de afkorting van uw eigen land in moet geven is zodat u de lokale versie van de zoekmachine krijgt, zodat u wereldwijd zoekt maar ook toegang heeft tot specifieke landgerichte pagina’s.

Iets op de pc weet welke Google automatisch verbonden is, zodat u op de juiste startpagina komt. In Nederland komt u daarom automatisch op NL uit, wanneer u in een ander land bent kunt u kiezen voor een ander land, in Engeland is dat bijvoorbeeld CO.UK.

Linksboven

  1. Het Internet: Hier komt u automatisch op wanneer u Google.nl (of andere landnaam) intypt. U gaat het hele Internet op om te zoeken.
  2. Afbeeldingen: Hier mee zoekt u naar alle mogelijke afbeeldingen die gelijk of bijna gelijk zijn aan het zoekwoord of zinsdeel die u intypt in het zoekveld.
  3. Video’s: Voor degene die van muziek, sport of andere soorten video’s houdt. De top 100 video’s van alle rubrieken zijn beschikbaar en de tijdsduur is ook in 1 oogopslag te zien. Verschillende internationale versies kunnen ook worden geraadpleegd.
  4. Maps: Zoeken op een land, plaats tot op een adres. U kunt een adres ingeven en zien waar het precies is. De keuze in- en uitzoomen geeft u een idee hoe de weg gaat en er kan een route beschrijving gevraagd worden.
  5. Nieuws: Dit geeft continu geüpdate nieuws weer. Zowel wereldwijd als de lokaal specifieke top nieuws. Door de tijd en datum kunt u zien wanneer het artikel is toegevoegd en daardoor hoe relevant het is voor u.
  6. Boeken: Door de titel in te typen wordt lokaal en internationaal gezocht. Google vindt het boek en geeft de schrijver aan, hoeveel pagina’s het boek heeft, een summiere omschrijving en of er een voorbeeld van is. Door verder te klikken kunt u een paar pagina’s van het boek inkijken, bij sommige boeken zijn recensies te vinden en u kunt zien waar het boek aangeschaft kan worden.
  7. Gmail: Hier kunt u zich gratis voor aanmelden. Gebruikersnaam en wachtwoord verplicht. Versturen en ontvangen van mail is de basis van Gmail en Google gaat er prat op dat ze de minste ongewenste mail hebben. Verder zijn er nog veel meer mogelijkheden, je kunt chatten met mensen waar je al mee mailt, een agenda bijhouden, documenten maken en verwijderen, je labels zelf ingeven en er is nog veel meer.

Meer

Naast alle bovenstaande keuze is er de keuze Meer met een klein pijltje naar beneden. Dit wijst erop dat er nog meer categorieën zijn om in te zoeken.

  1. Vertaling: U komt in een nieuw scherm en het zoekwoord of zinsdeel wat u ingeeft wordt meteen vertaald.
  2. Blogs: Er wordt direct in de beschikbare, lokale en internationale blogs gezocht. Hierdoor vindt u snel blogs over uw favoriete onderwerp.
  3. Updates: Het laatst geüpdate wat beschikbaar is voor uw zoekwoord of zinsdeel. De resultaten ziet u samen met een tijdschema naar voren komen.
  4. Youtube: Zoeken in alle video’s die beschikbaar zijn op Youtube.
  5. Agenda: Eerst inloggen in Gmail en u gaat meteen naar uw agenda.
  6. Foto’s: Snel zoeken in Picasa Albums.
  7. Documenten: Eerst inloggen en u kunt documenten aanmaken, veranderen, verwijderen en delen. Dit gebeurd vanuit Gmail.
  8. Reader: Als u geabonneerd bent op bepaalde websites dan kan hier op een snelle manier gekeken worden wat voor nieuws te lezen is.
  9. Sites: Hiermee kunt u een eigen gratis website aanmaken
  10. Discussiegroepen: Verschillende fora komen naar voren waarin uw zoekwoord voorkomt. Hierdoor vind u snel gebruikers informatie als u bijvoorbeeld naar antirimpel oogcreme zoekt.
  11. Meer: Uw eigen pc, alerts, Google Earth, rekenmachine, talk (=chatten), school(wetenschappelijke artikelen) en nog veel meer.

Naast het zoekveld

Hier zijn 2 keuzes:

  1. Geavanceerd zoeken: Hiermee kunt u nog meer opties aangeven zodat de meeste resultaten gerelateerd zijn aan het dichtbij zijn bij het gerelateerde onderwerp.
  2. Taalhulpmiddelen: Uw zoekwoord in uw eigen taal geeft resultaten die pagina’s van andere talen die Google meteen voor u vertaald in de gewenste taal. De oorspronkelijke taal wordt ook vermeld.

4 keuzes aan de onderkant

  1. Advertentieprogramma’s: Hier zijn weer 2 keuzes mogelijk, Google Adwords of Google Adsense. Google Adwords is voor de adverteerder die voor een maximumbedrag bezoekers probeert te trekken. Google adsense plaatst automatisch advertentietekst of afbeelding op uw site waaraan verdient kan worden.
  2. Bedrijfsoplossingen: Voor site eigenaren, zet uw informatie op Google, verbeter de website, meer bezoekers krijgen.
  3. Alles over Google: Google heeft nog veel meer en die extra’s staan hier allemaal vermeld, met uitleg. Google Chrome, werken bij Google, vragen, logo’s, url toevoegen en er is nog veel meer.
  4. Google.com in English: Hier kom je bij de startpagina van Google.com. Het zal u opvallen dat de keuzes in de linkerbovenhoek veranderen, de keuze Shopping zit er nu bijvoorbeeld bij en dat is bij de Nederlandse Google niet.

De zoekkeuzes

Google zoeken: Google gaat het zoekwoord zoeken in verschillende sites en u krijgt de resultaten te zien in een lijst, zodat u een site kan kiezen.

Ik doe een gok: Google gaat naar de eerste de beste site waar het zoekwoord of zinsdeel in voorkomt. U krijgt dus niet eerst een resultatenlijst, maar gaat meteen naar een pagina.

Maak van Google mijn startpagina

Door hierop de klikken wordt Google uw startpagina, dit houdt in dat wanneer u Internet opstart de eerste pagina die u ziet dat van Google is. Wanneer u op het huisje klikt dan komt u weer bij uw startpagina, welke Google is.

Meer info

Hoge CPC zoekwoorden vinden met Google Adwords

Google Adsense: Account in de wacht? Neem aktie!

Kenmerken van een zoekmachine