Aegon internetsparen met hoge rente

Internet sparen bij Aegon bank met hoge spaarrente in 2018

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Bij de Aegon bank kunt u in 2018 op vele manieren via het internet en dus online sparen. Online sparen geeft de hoogste rente en is ook eenvoudig te beheren. Vooral de termijndeposito en spaardeposito geven een hoge spaarrente, logisch want u kunt dan een tijdje uw geld niet opnemen. U kunt eenvoudig een gratis spaarrekening bij Aegon open en zo veranderen van spaarbank. De spaarrente doet het even wat kalmer aan in 2018. Daarom wordt ook wel gezegd dat beleggen meer rendement geeft en op zich kan dat het ook het geval zijn, maar met beleggen loopt u ook het risico om uw geld te verliezen. Het sparen valt echter onder het depositogarantiestelsel en is zo is uw vermogen meteen voor een belangrijk deel automatisch beschermd.

Internetsparen met hoge spaarrente

Via het internet sparen betekent bijna altijd een hogere spaarrente dan de rente op de gewone spaarrekening. Banken en klanten zijn blij met online sparen. Voor de klanten is er sprake van een hogere rente, voor de banken van lagere kosten. Eindelijk voordeel voor bank en klant. Bijkomende voordelen voor u zijn:

  • Deze rekening is gratis en eenvoudig af te sluiten.
  • U hebt 24 uur per week de mogelijkheid om uw rekening te volgen.
  • U hoeft niet te wachten op een bankafschrift maar print zelf thuis de veranderingen en het saldo uit.
  • Niet wachten bij het bankloket, maar gewoon thuis bankieren wanneer het u uit komt.

Wat is Aegon internet sparen voor spaarrekening?

De Aegon internetspaarrekening is een online spaarrekening met een variabele rente. U kunt de rekening volledig online beheren en geld opnemen wanneer u wilt. U spaart hier flexibel en kunt bij uw geld zodra u dat wilt.

Spaardeposito Aegon via het internet

Vanuit uw spaarrekening kunt u bij Aegon ook eenvoudig een spaardeposito nemen. Van 1 jaar tot maar liefst 20 jaar. De rente loopt dan op tot 1,1%. En dit is een vaste rente voor de gehele looptijd van het spaardeposito. Bij een dalende rente behoudt u de rente die u met uw bank hebt afgesproken.

Hoogste variabele rente op internet

Aegon behoort al lange tijd tot de banken met een hoge rente op internet. Andere banken die uw spaargeld met een hoog rendement belonen zijn:

Het is wel zo dat de rente op een direct opneembare spaarrekening variabel is en dus kan veranderen. Daarom doet u er goed aan om de rentestanden regelmatig te volgen en over te stappen zodra die gelegenheid zich aandient. Een bank die nu een hoge rente geeft, kan straks weer achterblijven. Alertheid is geboden zodra de rente zich wijzigt en dan kan het verstandig zijn om wederom van spaarbank te veranderen. Alleen achterover leunen met uw spaargeld op de bank is niet verstandig en zeker niet nodig. Het internet maakt het overstappen bovendien erg eenvoudig.