Zelf Anti-rimpel creme maken

Inleiding

De productie van anti-rimpels crèmes, lotions en alle aanverwante is een miljoenen business. In de tijd waar we nu in leven is het alsof schoonheid boven alles staat, zelfs boven gezondheid. Wanneer je geen zin hebt om veel geld uit te geven aan anti-rimpel cremes, lotions, poeders, maskers of wat er maar ook op de markt te verkrijgen is.... Dan zijn hier wat recepten voor jou.

De recepten

De recepten die hier staan zijn allemaal zo makkelijk te maken dat iedereen het kan. Het is ook zeer fijn om te weten dat ze allemaal een fractie kosten dan wat je normaal in de winkel betaald voor de anti-rimpel creme. Het mooiste is nog dat het allemaal net zo goed werkt. Omdat iedereen een andere huidtype heeft is het even experimenteren welk recepte voor jouw huidtype het beste is. Voordat je het op je gezicht smeert is het belangrijk om eerst te kijken of je er wel tegen kan. Neem dan een klein beetje creme en breng het net boven de elleboog aan. De huid is hier net zo gevoelig als op je gezicht en daardoor kan je zien of je een allergische reactie krijgt van een van de ingredienten. Verder heb je een blender en grote koffie filters nodig.

Recept 1 - Anti-aging creme

Dit heeft ook een heerlijk verkoelend effect en werkt ook als een een zonnebrandcreme.

Deze creme is ook makkelijk te maken, het enige wat je hoeft te doen is alle iin een blender te doen en aan te zetten, het moet er uitzien als een pasta of een cremetje.

Ingrediënten

1/2 rijpe advocado

2-3 munt blaadjes

2 el amandelolie (verkrijgbaar in een reformwinkel of online, als je het gekocht hebt in de koelkast bewaren)

1/2 tl. benzoëtinctuur

250 ml gedistileerd water (of kook water en laat het afkoelen)

  • Breng het in de ochtend en in de avond aan op het gezicht, of alleen op de rimpel gebieden en dan vooral bij de ogen en de nek. Laat het 15 minuten zitten en spoel af met lauw water. Dep het gezicht droog, vooral niet wrijven. Gebruik deze creme in het begin elke dag, na een tijdje kan het om de paar dagen en uiteindelijk om de week op die speciale plekken.
  • Bewaar het in een pot met een goed sluitende deksel in de koelkast. Het is ongeveer 3-4 dagen goed, daarna moet het weggegooid worden. In het begin zal u zien dat het tegen die tijd al op is.

Vind hier uw ingrediënten

Recept 2 - Anti-rimpel lotion

Ingrediënten

25-30 verse papaver kroonblaadjes (Papaver rhoeas)

15-20 verse Oost-Indische kers verse blaadjes (Tropaeolum majus)

5-8 verse Calendula blaadjes (Calendula officinalis)

500ml kokend water

  • Doe alle ingrediënten in het kokende water en laat gedurende 15 minuten trekken. Giet het via een koffiefilter of een zeef in schone glazen, liefst donkere, flessen en het is klaar voor gebruik. Dep het in de ochtend en avond op de plekken die je wilt behandelen. Denk aan lachlijntjes of kraaienpootjes.
  • Er kan ook een masker van gemaakt worden door 2 a 3 eetlepels van het vloeistof te mengen met 100 ml. Yoghurt. Breng het aan op je gezicht, laat 30 minuten zitten en spoel af met lauw water.
  • Wanneer je een droge huid hebt kan er een lepel honing aan toegevoegd worden.
  • Bloemblaadjes zijn altijd moeilijk om aan te komen en als je ze hebt dan is het belangrijk om ze te bewaren. Wat je kan proberen is;

·         De lotion invriezen

·         Bloemblaadjes invriezen

Lees ook

* Super anti-aging kruiden

* Antirimpel oogcreme

* 10 manieren om het ouder worden tegen te gaan

* Tips om er 10 jonger uit te zien

* Hoe grijs haar verven

Vind hier uw ingrediënten