10 manieren om het ouder worden tegen te gaan

1. Eet meer anti-aging voedsel

Hier wordt de groep antioxidanten mee bedoeld dit voedsel helpt je om je jong te houden. Ze neutraliseren de vrije radicalen, die vrijkomen door reacties in de huid en door zonlicht. Deze vrije radicalen geven een kettingreactie in de cellen en deze kunnen er aan dood gaan.

Twee bekende antioxidanten zijn vitamine A en C. Citrusvruchten zijn de beste bron voor Vitamine C, voor Vitamine A zijn dat wortels, pompoen, spinazie en boerenkool.

2. Bewegen

Dit wordt al overal aangegeven, beweeg minimaal 30 minuten per dag, lopen is al voldoende. Lopen versterkt de botten en hierdoor is osteoporose minder vatbaar. Loop niet slentert maar met een stevige pas, denk aan Nordic Walking. Veel mensen op leeftijd doen dit en hebben hier profijt van.

Aerobic helpt het risico van hart- en vaatziekten te verminderen, voorkomt een hoge bloeddruk, eventuele bloedstolling neemt af, sterkere botten en een betere houding.

3. Eet zo veel mogelijk vet vrij

Het voornaamste gezondheid doel door het verminderen van het vetgehalte in de voeding is te voorkomen dat vitale adres verstopt raken. Er is niet veel voor nodig om dit te bereiken, denk aan meer groente en minder vlees en boter.

Hieronder vindt u een lijstje: Zonnebloem- en olijfolie (meervoudig onverzadigbare vetten) Bonen, havermout, sinasappels, peren Vis en dan vooral zalm en makreel (eet minimaal 3 keer vis per week)

4. Zorg voor een normaal Body-Mass Index

Body mass index wordt berekend op basis van lengte en gewicht, voor zowel mannen als vrouwen. Normaal BMI varieert van 18.5 tot 24.9, overgewicht van 25 tot 29.9 en alles daarboven wordt beschouwd al overgewicht. Op internet zijn vele sites waar het BMI uitgerekend kan worden.

5. Botten sterker maken

De meeste volwassenen verliezen een procent botmassa per jaar. Hierdoor worden je botten lichter, poreuzer, zwakker en is er meer risico op breuken. Door te wandelen, zwemmen, fietsen, met gewichten te trainen kunt u de botten sterken maken. Dagelijks Vitamine D innemen kan ook helpen het verouderingsproces te verminderen.

6. Stop met roken

Dit klopt als een bus en elke roker weet het. Wanneer je een roker bent, denk hier dan nog eens goed aan.

7. Hou je mond schoon.

Dit klinkt raar, maar na je 40ste zijn tandvleesaandoeningen en parodontitis belangrijkste oorzaken van tanden verlies. Dit komt door : tandplaque een kleverig laagje dat bestaat uit bacteriën, speeksel en voedsel. Deze tandplaque produceert toxines die het tandvlees irriteren, het wordt wijder en de tanden of kiezen zakken uit.

Tandenpoetsen na elke maaltijd en dagelijks flossen zal de plaque verminderen. Ga ook tweemaal per jaar naar de tandarts.

8. Water

Drink voldoende water, minimaal 8 glazen per dag. Dit zorgt voor een stralende huid en voert afvalstoffen weg.

9. Hou stress onder controle

Stress versnelt het verouderingsproces, omdat onze lichaam de natuurlijke balans kwijt raakt. Wanneer dit gebeurt kan het schade toebrengen aan onze lichaamscellen die zich niet meer zelf kunnen repareren en de collageen productie wordt verstoord.

10. Leer te relaxen

Ontspanning zorgt voor een lager stressniveau in onze lichaam. Luister naar muziek, kijk een leuke tv-show, neem de tijd en ontspan.

Kijk ook even bij

* Super anti-aging kruiden

* Antirimpel oogcreme

* Zelf Anti-rimpel creme maken

* Tips om er 10 jaar jonger uit te zien

* Hoe grijs haar verven