Afvallen met de methode van Dr Phil

Dr Phil schrijft niet zomaar een dieet voor.

Dr Phil is de bekende man, met de bekende talkshow. Hij is de psychiater van de Amerikaanse televisie. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat dr Phil geen dieet voorschrijft. HIj is de persoon die zich bezig houdt met de psychische kant van het lijnen en het overgewicht. Waarbij hij probeert te streven naar een groter plan, dan alleen het kwijt raken van van overgewicht. Het gaat hem om het aanleren van veranderingen in het eetpatroon.

Denk patronen doorbreken, betekend eetpatronen doorbreken.

Dr Phil gaat ervan uit, dat streng lijnen niet goed is voor je en op de lange duur ook niet gaat werken. Dr Phil probeert binnen gedachtencirkels veranderingen aan te brengen. De bedoeling is dus eigenlijk, dat je gezonder gaat denken. Dit zal dan gezonder eten tot gevolg hebben. Dr Phil probeert mensen te helpen om te kijken naar je eigen negatieve gedachten. Door deze voor bij te laten komen, kan bekeken worden, of ze eigenlijk welk kloppen.

Eet je om het eten, of eet je om een ander probleem ?

Dr Phil wil dat je gaat kijken, naar problemen in je leven. Dit om te kijken of dit een reden is, waarom er een teveel aan voedsel wordt geconsumeerd. Indien er emotionele problemen opgelost kunnen worden, dan zal dit helpen om het eet- probleem op te kunnen lossen.

De verleidingen uitbannen

Zeker een psychiater is zich bewust van de verleidingen om de mensen heen. Hierop wil hij dan ook de aandacht vestigen. Er wordt door hem gewezen op het belang van het maken van een omgeving, waarin geen verleidingen aanwezig zijn. Het is dan veel makkelijker om alles vol te kunnen houden.

Morele steun

Dr Phil wijst erop, dat het verkrijgen van morele steun, je enorm de goede richting in kan helpen. Maak je voornemens bij mensen om je heen bekend. Nog beter, probeer mensen te vinden die in het zelfde schuitje zitten en wel samen wat kilo's kwijt willen. Samen sta je tenslotte altijd sterker.

Wees niet te streng en accepteer langzaam afvallen Als je te streng bent voor jezelf, dan is volhouden te moeilijk. Daarom is het beter om hier een goede weg in te vinden. De hele methode van Dr Phil is niet bedacht om snel af te vallen, maar meer om langzaam een levensstijl te veranderen.

Kiezen van gezonde voeding en gaan bewegen

Een voedingspatroon veranderen kan uiteraard niet alleen, door naar de emotionele kant van het leven te kijken. Er zal kennis moeten komen over voeding. Waarbij dan gewezen wordt, op wat er wel en wat er niet gegeten zou moeten worden. Ook een psychiater als Dr Phil komt daar niet onderuit, als er overgewicht problemen aangepakt moeten worden. Zo zal hij ook het belang van bewegen nog onder de aandacht brengen.

In de gezondheidsadviezen die hij geeft komen de volgende tips voor:

  • Maak van bewegen een dagelijks terugkerend bezigheid.
  • Matig met eten, dus de hoeveelheden van voedsel bewust verminderen
  • Altijd de maaltijd eten, nooit een overslaan
  • Goed ontbijten
  • Groene thee drinken in de plaats van koffie
  • Zorg ten alle tijden voor voldoende slaap, zodat stress laag blijft.