Wat is Freeletics bodyweight training

Freeletics Bodyweight training

35924.jpegSoms zie je mensen in het park terwijl ze verschillende oefeningen doen op hun trainingsmatten? Misschien heb je zelfs al van die fascinerende transformaties gehoord en of talloze voor en na video's gezien? Of blijven je vrienden praten over 'Freeletics' en je Instagram feed staat vol met de hashtag #NoExcuses? Dan is het tijd om te ontdekken waar dit alles om draait. In het artikel neem ik je mee op weg om Freeletics bodyweight training en zijn coach 'de app' te ontdekken. 

Wat is Freeletics

Freeletics bodyweight training is een sport waar je alleen met je lichaamsgewicht gaat trainen. Het trainingssysteem combineert High Intensity Training (HIT) en High Intensity Interval Training (HIIT) methoden. Een trainingssessie met de Freeletics coach duurt normaal gesproken ongeveer 30 minuten en er zijn meer dan 1000 trainingsvariaties om uit te kiezen. Met één enkel abonnement krijg je toegang tot drie verschillende trainingsmethodes - fitness, hardlopen en lichaamsgewicht - variëteit is het het minste van je zorgen. Maar om de meest efficiënte en effectieve route te kiezen is het belangrijk dat je, je coach synchroniseert met een vooropgestelde doelstelling.

Wat heb je nodig voor Freeletics

Freeletics is een vorm van trainen met eigen lichaamsgewicht. Dit betekent dat, alles wat je nodig hebt om de oefeningen te doen is je eigen lichaamsgewicht. Sommige trainingen hebben ook een mat en een soort bar nodig om chin-ups te doen. Dit kunnen bijvoorbeeld: voetbaldoelen zijn, outdoor sport parken of chin-up bars voor thuisgebruik. Echter, voor de meeste trainingen is alles wat je nodig hebt, jezelf en de Freeletics App.

En wat is zo speciaal over trainen met Freeletics

Hoewel de trainingen niet lang duren, zouden er in korte tijd goede resultaten worden bereikt, en veel van de transformaties zouden slechts 12 tot 15 weken duren. Dit gebeurt echter niet zonder veel hard werk en toewijding van jezelf. Niemand heeft ooit zijn doelen bereikt door op de bank te zitten en te wachten op een wonder. Trainen met de Freeletics coach app kan intens zijn, maar als je de voor en na video's ziet dan blijkt het is zeker de moeite waard te zijn.

Ik ben een beginner, kan ik trainen met Freeletics

Freeletics is geschikt voor iedereen, of je nu beginner bent of een geavanceerde atleet. Met de coach, zijn alle trainingen gepersonaliseerd voor je en voor elk fitness niveau. Dit betekent dat als je een beginner bent, je geen zorgen hoeft te maken over eindeloze herhalingen of ingewikkelde oefeningen. Na elke training kan je de Coach feedback geven over hoe de training voor je was. Met deze informatie wordt je Freeletics trainingsplan dienovereenkomstig aangepast voor de volgende training.

Freeletics, is het al die moeite waard

Het simpele antwoord is: ja. Freeletics is niet een typische fit en snel gewichtsverlies programma. Het is een levensstijl. Veel van de Freeletics beoefenaars waren in het begin sceptisch. Ze slaagden met andere programma's er nooit in om hun doelen te behalen, maar toen zij besloten om met Freeletics aan de slag te gaan slaagden ze uiteindelijk.

Hoe kan ik aan de slag met Freeletics

De snelste manier om je doel te bereiken is de persoonlijke training met de Freeletics Coach. Je kan ook éénvoudig de Freeletics App downloaden, je gratis registreren en een paar van de Freeletics oefeningen en trainingen proberen. De trainingen in de app hebben allemaal een naam van een god mee gekregen zoals Aphrodite. Ze bevatten vaak een groot aantal herhalingen en zullen je naar je uiterste grenzen duwen, vooral als je een beginner bent. Wanneer je de app gedownload hebt kan je deze instellen aan de hand van een reeks vragen die de app je stelt. Op basis van de antwoorden zal de app een trainingsprogramma opmaken speciaal voor jou bestemd. De coach biedt 100% persoonlijke trainingsplannen voor je. Een combinatie van speciaal geselecteerde trainingen en individueel gecreëerde interval-trainingen, die overeenkomen met je eigen fitness profiel.

De Freeletics app heeft drie mogelijkheden

1. Freeletics bodyweight coach
2. De Freeletics running coach
3. Freeletics gym coach

1. Freeletics bodyweight coach

Laten wij de app met zijn mogelijkheden voorstellen. Je Freeletics bodyweight coach is er altijd wanneer je hem nodig hebt, dit kan het eerste moment in de ochtend zijn, midden in de nacht, op het strand of in je hotelkamer. Met Freeletics Bodyweight kan je overal trainen, op elk moment. Geen apparatuur nodig. Geen excuses. Het is gewoon jij, je trainingsmat en de app. Het wekelijkse trainingsplan leidt je door trainingen met burpees, pushups, situps, squats en andere effectieve oefeningen. Bang door de gedachte aan dit? Wees niet bang, de coach kent je fitness niveau en zal je training op maat aanpassen aan je niveau. Heb je een veeleisende baan? Reis je veel? Of het gezinsleven is een drukke bedoening, dan is deze coach wellicht iets voor jou. Het is voor degenen die vrijheid nodig hebben. Of je nu een man, vrouw, beginner of pro bent die gewicht wilt verliezen of spieren opbouwen. Freeletics bodyweight training zou de sleutel zijn om een atletisch lichaam te verkrijgen.

2. De Freeletics running coach

De Freeletics Running Coach is je partner in de race. Het gaat om meer dan tracking runs. Je coach zal een runner van je maken. Wekelijkse plannen die je runs begeleiden, je uitdagen maar je ook verbeteren vooral. Het maakt niet uit of je net begonnen bent met te rennen, wil je sneller of je bent aan het trainen voor een marathon, de runners coach is vooral gericht op je doel. Wat maakt Freeletics Running anders? Het is een optimale combinatie van intervallopen en langere afstanden. Je sprint niet graag? Dat zal snel veranderen. Je coach zal bewijzen hoe effectief het sprinten is. De Freeletics Running Coach is voor iedereen die zijn lopen wil verbeteren, of het nu een marathon of een korte sprint is.

Tot slot nr 3. Freeletics gym coach

Deze coach lijkt ruw, zwaar en robuust, maar is eigenlijk de meest verfijnde manier om te trainen in de sportschool. Ben je iemand die traint in de sportschool zonder begeleiding dan kan deze coach iets voor jou zijn. Er zijn wekelijkse trainingsplannen die er op gemaakt zijn om het beste van het beste uit je te halen.